Stiri sportive

Gigi e RELAXAT. A găsit înlocuitor dacă pleacă Reghe!

Pînă să intre la închisoare, Gigi Becali era nedespărţit de Ionuţ Luţu, cel pe care îl numea “aghiotantul meu”. Fostul fotbalist al Stelei avea misiunea de a executa fiecare ordin dat de...
22.03.2014 | 00:05
Gigi e RELAXAT A gasit inlocuitor daca pleaca Reghe
ADVERTISEMENT

Pînă să intre la închisoare, Gigi Becali era nedespărţit de Ionuţ Luţu, cel pe care îl numea “aghiotantul meu”. Fostul fotbalist al Stelei avea misiunea de a executa fiecare ordin dat de patronul roş-albaştrilor, “meserie” care i-a atras nenumărate reproşuri de la apropiaţi. “Hagi” şi-a văzut, însă, de treabă, iar Gigi devenise dependent de serviciile sale. “Ştiu că multă lume mă consideră bufonul lui Gigi Becali, însă pentru mine a contat enorm că patronul Stelei mi-a întins o mînă de ajutor. Ce era să fac? Să dau în cap la lume şi să fur? La nea Gigi cîştig un ban cinstit”, a spus Luţu, care a rămas, în continuare, omul de încredere al familiei Becali. Fostul fotbalist a făcut zeci de drumuri pe ruta Bucureşti-Poarta Albă pentru a-i lăsa pachete cu mîncare lui Gigi.

“Într-o zi vreau să antrenez şi eu”

“Hagi” a sesizat, însă, că nu va lucra toată viaţa pentru Becali, astfel că a hotărît să se înscrie la Şcoala de Antrenori. Are licenţa B luată, însă nu poate activa ca antrenor principal decît la maxim Liga a III-a. Motiv pentru care Luţu şi-a depus dosarul pentru a obţine licenţa A-UEFA, care îi dă posibilitatea să pregătească grupări din liga secundă. “Am licenţa B şi am depus dosarul pentru a obţine licenţa A – UEFA. M-am înscris cu fratele meu, Giani Kiriţă. Într-o zi vreau să antrenez şi eu. Am lucrat cu Terim, Piţurcă, Iordănescu, Cîrţu, am învăţat de la toţi cîte ceva. O să rîdă lumea de mine, dar îmi voi încerca norocul”, a spus Luţu pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

“I s-ar potrivi un post doar la copii şi juniori”

Mircea Rădulescu, omul care a dat posibilitatea multora să antreneze în România, nu are încredere că Ionuţ Luţu ar putea ajunge, cîndva, un mare antrenor. “Este adevărat, Luţu nu minte, are licenţa B. Este bine că şi-a depus dosarul, că vrea să avanseze. Dar, fără să se supere, lui i s-ar potrivi postul doar la copii şi juniori. Acolo ar putea să-i înveţe pe tinerii fotbalişti jongleriile pe care le făcea cînd era fotbalist. Tehnica lui se ridica la nevelul celei pe care avea Gică Hagi. I-am spus şi lui acest lucru”, a spus Mircea Rădulescu pentru FANATIK.RO.

MIRCEA-RADULESCU_8717-660x400

Cum a ajuns “brelocul” lui Gigi

În urmă cu un an şi jumătate, Gigi Becali a povestit cum a ajuns Luţu omul de încredere al său. “Să vă povestesc cum l-am luat pe Luţu. Eu vedeam filme turceşti, sînt unele mai noi apărute. Şi vedeam cîte un şef d’ăsta… aveau toţi cîte un aghiotant. Aghiotantul ăsta era atît de loial başcanului, încît nici măcar nu se căsătorea. Cînd greşea faţă de başcan se spînzura. Şi m-am gîndit: Bă, dacă aş găsi şi eu unul ca ăsta! Parcă Dumnezeu mi l-a scos în cale. Mi-a zis un prieten: “Ia-l mă şi tu pe Luţu pe la Steaua pe acolo, dă-i şi lui 2-3 mii pe lună”. Luţu băiat bun, cutare… l-am chemat pe la palat. L-am ţinut numai pe lîngă mine şi acum el e numărul 1. Acum el e aghiotantul. Luţu e numărul 1! Ochelari, DVD, filme noi, el nu le uită niciodată. Cînd plec în străinătate, el se ocupă de tot. E super-loial”, a povestit Gigi Becali la România TV.

ADVERTISEMENT

lutu_gigi_3823a0a089

3.000…de euro pe lună este salariul pe care Ionuţ Luţu îl primeşte de la Gigi Becali

Tags: