Fotbal international

Luxemburghezii se tem înainte de CFR – Dudelange. “S-ar putea termina rău!”

28.08.2018 | 09:40
Luxemburghezii se tem inainte de CFR  Dudelange Sar putea termina rau

Luxemburghezii se tem înainte de CFR Cluj – Dudelange, meci din manşa a doua a play-off-ului Europa League care va avea loc joi, 30 august, de la ora 20.00, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”. Turul s-a terminat cu victoria formaţiei din Luxemburg, scor 2-0.

Dudelange nu o duce foarte bine înaintea returului cu CFR Cluj. La 3 zile de la victoria surprinzătoare în faţa campioanei României din play-off-ul Europa League, campioana Luxemburgului a fost învinsă e Mondorf, scor 1-4. Dino Toppmoller a făcut mai multe schimbări în echipa de start, dar ziarele locale scriu că are la dispoziţie un lot puternic şi nu-i acordă circumstanţe atenuante.

Luxemburghezii se tem înainte de CFR – Dudelange

“Cranagiu înainte de Cluj”, scrie Le Quotidien, în timp ce Tageblatt se întreabă dacă jucătorii formaţiei din Luxemburg nu au cumva “prea mult Cluj în cap?”. Rezultatul din meciul cu Mandorf a stârnit fica şi în rândul jucătorilor lui Dudelange.

David Turpel, fotbalistul care a înscris împotriva CFR-ului, le-a transmis un mesaj clar coechipierilor săi înaintea meciului retur de la Cluj. “Sper să ne scoatem din cap umilinţa asta de joim când e returul din România. Astfel, s-ar putea termina rău!” Toppmoller a avut o reacţie mult mai dură şi şi-a avertizat jucătorii. “Dacă unii jucători nu înţeleg că trebuie să facă mai mult pentru a îmbrăca tricoul lui F91 Dudelange şi pentru un nou titlu, atunci aceia îl vor purta din ce în ce mai rar. Toată lumea trebuie să priceapă că un nou triumf în campionat e absolut obligatoriu ca să jucăm şi la anul în cupele europene”.

Duelul dintre Ovidiu Hoban şi un jucător de la Dudelange
Ovidiu Hoban se duelează cu un jucător de la Dudelange

Dudelange e cotată la 3,9 milioane de euro

Dudelange nu mai primise patru goluri în campionat de 107 meciuri, mai precis din mai 2014, de la un 3-4 cu Canach. Mai mult, luxemburghezii au două înfrângeri în 3 meciuri, ambele pe teren propriu şi se clasează pe locul 13, penultimul, cu 3 puncte.

F91 Dudelange, campioana sezonului trecut din Luxemburg, are un lot cotat la 3,9 milioane de euro de către site-urile de specialitate, adică undeva sub valoarea lui George Ţucudean şi Cristi Manea de la CFR Cluj. Echipa pregătită de Antonio Conceicao este cotată la 23 de milioane de euro de Transfermarkt. Milan Bisevac este cel mai scumpă jucător de la Dudelange (250.000 de euro).

Jesus Fernandez e favorit să fie titular în CFR Cluj – Dudelange

Jesus Fernandez, portarul care a făcut show în poarta CFR-ului la meciul cu Gaz Metan Mediaş, scor 0-0, ar putea să debuteze în Europa League pentru grupara din Gruia în meciul cu Dudelange. Giedrius Arlauskis nu este recuperat 100%, iar spaniolul care a trecut şi pe la Real Madrid s-a descurcat de minune în meciul din etapa a 6-a a Ligii 1 Betano.

Duelul dintre CFR Cluj şi Dudelange, în tur 0-2, în play-off-ul Europa League, va fi condus de o brigadă de arbitri din Italia, care îl va avea la centru pe Davide Massa (37 de ani). Aistenţi vor fi compatrioţii Fabiano Preti şi Filippo Melli.

CFR Cluj – Dudelange, joi, 30 august, de la ora 20.00, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”, pe Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV. Toate fazele importante ale meciului din returul play-off-ului Europa League vor fi LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.