Sporturi

Luxul nu are limite pentru Novak Djokovic! Ce le-a cerut organizatorilor de la Australian Open

21.01.2021 | 12:40
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic este nemulțumit de condițiile de lux oferite de organizatorii de la Australian Open. Numărul 1 mondial vrea o vilă cu teren de tenis.

Sintagma ”Regulile sunt reguli pentru toți” nu este agreată de liderul clasamentului mondial al jucătorilor de tenis, Novak Djokovic. Deși este cazat într-unul dintre cele mai luxoase resorturi din Adelaide, sârbul crede că se cuvenea ca organizatorii să-i pună la dispoziție, între altele, o vilă cu teren de tenis, ca să se poată antrena oricând dorește.

ADVERTISEMENT

Directorul primului turneu de Grand Slam al anului, Craig Tiley, a făcut publică o scrisoare pe care a primit-o din partea lui Djokovic și cerințele acestuia. Demersul sârbului a stârnit un val de reacții negative din partea colegilor de întrecere, în condițiile în care cei mai mulți dintre aceștia sunt cazați la Melbourne și nu beneficiază de luxul de la Adelaide.

”Nole” zice că a fost înțeles greșit

Valul de indignare pe care l-a stârnit scrisoarea sa către Craig Tiley l-a daterminat pe Novak Djokovic să facă un pas înapoi. Sârbul a postat pe rețelele de socializare un comunicat în care spune că a fost înțeles greșit și că, de fapt, el ar fi solicitat organizatorilor să fie cazat la Melbourne, acolo unde este carantinată marea masa de sportivi care vor juca la Australian Open.

ADVERTISEMENT

”Intențiile mele bune pentru colegii de competiție din Melbourne au fost interpretate greșit. Când văd reacția după astfel de lucruri, mă întreb dacă nu ar trebui cumva să stau liniștit și să mă bucur de beneficiile mele, în loc să fiu atent la greutățile pe care alții le întâmpină.

Înțeleg foarte bine cum este condusă lumea, cum unii primesc mai multe și de ce. Mi-am obținut privilegiile pe calea dificilă… Mereu am avut o relație bună și l-am respectat pe Craig Tiley ‘directorul turneului de la Melbourne – n.a.’ pentru efortul pe care îl pune pentru a face Australian Open. În emailurile trimise, au fost câteva idei și sugestii pe care le-am adunat de la alți jucători din grupurile noastre. Am dorit doar să ajut”, a scris Djokovic pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Peste 70 de jucători sunt izolați la Melbourne

Novak Djokovic, alături de un grup restrâns de staruri din tenisul mondial – Simona Halep, Naomi Osaka, Serena Williams, sau Rafael Nadal, beneficiează la Adelaide de condiții incomparabil mai bune față de cei 72 de jucători și jucătoare, între care și Sorana Cîrstea, care sunt izolați total într-un hotel din Melbourne și nu au voie nici măcar să deschidă ferestrele camerelor.

Directorul turneului din Asutralia, Craig Tiley a făcut publice cheltuielile ce trebuie suportate de organizatori numai cu carantinarea sportivilor și a însoțitorilor acestora. Pentru cele 14 zile pe care sportivii și stafurile lor le vor petrece obligatoriu în carantină înaintea turneului, bordul de conducere al turneului de la Antipozi va achita 31 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Australian Open se va desfășura în perioada 8-21 februarie, la Melbourne. Jucătorii care vor câștiga probele de simplu, atât la feminin, cât și la masculin, vor fi recompensați de organizatori cu cecuri în valoare de 2,83 milioane de dolari, fiecare.

ADVERTISEMENT