Sport

Incidente la Lyon – Marseille! Derby-ul din Ligue 1 fost suspendat, după ce Payet a primit o sticlă în cap. Atacatorul și-a aflat pedeapsa. Video

Lyon și Marseille s-au întâlnit în derby-ul etapei a 14-a din Ligue 1. Meciul a fost însă întrerupt în minutul 5, după ce Payet a primit în cap o sticlă venită din tribune. Partida nu a mai fost reluată!
23.11.2021 | 19:09
Incidente la Lyon  Marseille Derbyul din Ligue 1 fost suspendat dupa ce Payet a primit o sticla in cap Atacatorul sia aflat pedeapsa Video
Incidente la Lyon - Marseille! Derby-ul din Ligue 1 fost întrerupt după ce Payet a primit o sticlă în cap. Video. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT
23-11-2021
17:10

Fanul care l-a lovit pe Payet, interzis 5 ani pe stadionul din Lyon

Suporterul care l-a lovit cu o sticlă în cap pe Dmitri Payet la meciul Lyon – Marseille și-a aflat pedepasa după ce a apărut în fața Tribunalului Penal din Lyon.

Bărbatul de 32 de ani a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare și a primit o interdicție de cinci ani de a intra pe stadionul formației Olympique Lyon. Agresorul are obligația de a se prezenta la secția de poliție când echipa are meci pe teren propriu.

23-11-2021
11:32

Dimitri Payet se teme să mai execute lovituri de la colț

Conform jurnaliștilor de la L’Equipe, Dimtri Payet a primit vizita a doi polițiști marseillezi la baza de pregătire a lui O.M., „La Commanderie”. Fotbalistul le-a oferit o declarație de-a dreptul șocantă, după incidentul petrecut la meciul cu Lyon, atunci când a fost lovit în cap cu o sticlă venită din tribune.

„Eram șocat, singur, pe masa de masaj. Mi-era imposibil să mai reiau jocul. Și acum sunt în stare de șoc. Mi-e frică să mai bat cornere când joc în deplasare”, le-a povestit fotbalistul anchetatorilor.

Payet nu s-a antrenat cu echipa de la meciul cu Lyon și nu va evolua contra lui Moruțan, Cicâldău în meciul lui Marseille cu Galatasaray de joi, din Europa League. Fotbalistul în vârstă de 34 de ani este suspendat.

22-11-2021
15:13

Olympique Lyon, fără spectatori la următorul meci de acasă

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal din Franţa a decis ca cel puțin următorul meci de pe stadionul Groupama din Lyon să se joace fără spectatori, după incidentele de la partida dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseille.

Astfel, Lyon nu va putea avea spectatori în tribună la partida de pe teren propriu cu Reims, din 1 decembrie. Conform L’Equipe, decizia este una provizorie, o hotărâre definitivă a Comisiei de Disciplină urmând a fi luată la 8 decembrie.

22-11-2021
10:41

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului în Franța, cere tragerea la răspundere a celor care l-au agresat pe Dimitri Payet

Incidentul în care a fost implicat Dimitri Payet, în meciul Lyon – Marseille, a determinat-o pe Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului în Franța, să ceară măsuri dure îndreptate către agresori.

Aceasta a transmis reprezentanților Federației Franceze de Fotbal și autorităților care asigură ordinea pe stadioane, că dacă astfel de evenimente reprobabile se vor repeta, atunci meciurile să fie suspendate.

”Ce s-a întâmplat în Lyon este inacceptabil. Mă gândesc mai întâi la jucătorul agresat. Dimitri Payet are tot sprijinul meu.

Avem nevoie de sancțiuni și de o conștientizare generală, imediată și radicală a tuturor celor implicați în fotbal. Nu poți lăsa jucătorii să fie atacați așa. Astfel de acte trebuie să rezulte cel puțin în oprirea automată a meciurilor”, a scris duminică noaptea pe Twitter Roxana Mărăcineanu.

21-11-2021
21:12

Lyon - Marseille a fost abandonat. Imagini incredibile cu agresorul lui Payet

Conform RMC Sport, suporterul care a aruncat cu sticla spre Payet a fost identificat, reținut de forțele de ordine și scos din arenă. Camerele TV au surprins și un moment incredibil. Fanul care a făcut gestul huligan a fost luat la palme de către proprii colegi de galerie.

Crainicul stadionului a anunţat că meciul Lyon – Marseille nu se va mai juca duminică seară, din cauza incidentului din startul partidei. Arbitrul a luat această decizie din moment ce siguranţa jucătorilor nu putea fi asigurată.

Confruntarea dintre Olympique Lyon și Olyqmpique Marseille a fost întreruptă prematur. La cinci minute de la fluierul de start, arbitrul Ruddy Buqer a oprit meciul, deoarece Dimitri Payet a fost lovit cu o sticlă aruncată din tribune. După o perioadă de deliberări s-a decis ca meciul să nu se mai reia. Rămâne de văzut dacă derby-ul va fi reprogramat, sau gazdele vor pierde la masa verde.

Dimtri Payet, lovit cu o sticlă din tribune. Derby-ul Lyon – Marseille a fost întrerupt

Nefericitul eveniment a avut loc când mijlocașul oaspeților se pregătea să execute un corner, la peluza în care se aflau ultrașii lui Lyon.

ADVERTISEMENT

Cineva a aruncat din tribune o sticlă de plastic, plină cu apă, Obiectul a zburat direct spre Payet, lovindu-l pe fotbalistul în vârstă de 34 de ani, care s-a prăbușit secerat pe gazon.

Staff-ul medical al lui O.M. a intrat imediat pe teren pentru a îi oferi îngrijiri medicale internaționalului francez, după care, centralul Buquet a trimis cele două echipe la vestiare.

ADVERTISEMENT

Inițial, arbitrul în vârstă de 44 de ani a oprit derby-ul pentru 30 de minute, dar partida rămâne în continuare întreruptă, cele două formații aflându-se la cabine.

Reacții dure pe internet după incidentul petrecut pe Parc Olympique Lyonnais

Mai multe personalități din lumea fotbalului au reacționat pe internet după incidentul petrecut în startul derby-ului dintre Lyon și Marseille. Fost jucător al gazdelor, Sidney Govou s-a arătat extrem de revoltat

ADVERTISEMENT

„Păcat! Nu se va termina niciodată, dacă cei vinovați nu vor fi sancționați. Și mai rușine mi-e însă de ce a făcut Payet! Vei plăti și tu”, a scris, revoltat, fostul atacant, pe Twitter.

Și fostul antrenor al lui O.M, Andre Villas Boas a luat atitudine.

„De câte ori trebuie să se mai întâmple? E scandalos!”, a fost mesajul tehnicianului portughez, pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Nu e prima dată când Marseille este implicată într-un scenariu de acest gen în acest sezon.

O.M. a avut probleme și la meciul de la Nice, atunci când partida a fost întreruptă în minutul 77 pentru că suporterii gazdelor au aruncat cu obiecte în același Payet, moment care a declanșat haosul.

ADVERTISEMENT