Lyon pregătește lovitura verii. Doi foști dușmani ca antrenori în Premier League chemați să lucrezeze împreună!

Sorin Dumitrescu    Andrei David   
în Ligue 1
28/04/2019, 17:55
Lyon pregătește lovitura verii. Doi foști dușmani ca antrenori în Premier League chemați să lucrezeze împreună! GALERIE FOTO
Lyon încearcă în vară două lovituri: antrenor Jose Mourinho

Lyon pregătește lovitura verii în fotbalul european la nivel de conducere tehnică. Doi foști dușmani ca antrenori în Premier League sunt chemați să lucreze împreună la clubul prezidat de Jean Michel Aulas. Ar fi cu adevărat o mare lovitură de a vedea la un loc doi coloși din lumea antrenorilor, care au avut de-a lungul carierelor petrecute în Premier League destule ciocniri.

Lyon vrea să aducă din vară două nume uriașe pentru conducerea tehnică a echipei

Cele două nume mari care ar urma să își strângă mâinile sunt Jose Mourinho, ca antrenor și Arsene Wenger, în rolul de manager general al clubului. Cu alte cuvinte, dacă analizăm cele două funcții, Mourinho ar fi fi sub conducerea francezului. O situație care acum câțiva ani ar fi fost privită ca un lucru absolut imposibil, dar acum lucrurile s-au schimbat.

Președintele Aulas spune că a vorbit deja cu antrenorul portughez și așteaptă răspunsul acestuia. “Mi-ar plăcea mult să lucrez cu Mourinho. Nu cred că salariul ar fi o problemă. Nici nu am vorbit de așa ceva, pe mine mă interesează planurile de construcție ale echipei. Am făcut de ani zile multe investiții profitabile și pot spune că stăm foarte bine din acest punct de vedere.”

Lyon îl vrea și pe Arsene Wenger ca manager general
Lyon îl vrea și pe Arsene Wenger ca manager general

Mourinho, cuvinte de apreciere despre fostul inamic din Premier League

Aulas a vorbit și cu Arsene Wenger despre proiect și francezul s-a arătat încântat. Wenger are și el o mare experiență în fotbal, unde activează ca antrenor de 30 de ani și rolul de manager general ar fi o premieră pentru el.  Aulas e convins că Wenger și Mourinho ar reprezenta un cuplu care poate face din Lyon o forță nu numai în Ligue 1.

Jose Mourinho - Arsene Wenger a fost o relație cu multe clinciuri în Premier League
Jose Mourinho – Arsene Wenger a fost o relație cu multe clinciuri în Premier League

Și Mourinho, care a avut mai multe clinciuri cu Wenger în Premier League, și-a reconsiderat atitudinea față de fostul antrenor al lui Arsenal. “Este unul dintre cei mai buni antrenori din istoria fotbalului. Am avut noi meciurile noastre, dar de respectat i-am respectat mereu munca. Ani de zile Arsenal a funcționat perfect datorită lui”.

Închide ×