Fanatik Show

“Abia mai putea să mai meargă, dar nu accepta ajutor”

Silviu Lung Senior a rămas interzis cînd a aflat vestea morţii colegului care îi era cel mai aproape, liberoul Costică Ştefănescu. "Am fost în grădină, am intrat în casă şi chiar mă...
20.08.2013 | 20:15
Abia mai putea sa mai mearga dar nu accepta ajutor

Silviu Lung Senior a rămas interzis cînd a aflat vestea morţii colegului care îi era cel mai aproape, liberoul Costică Ştefănescu. “Am fost în grădină, am intrat în casă şi chiar mă uitam la emisiunea FANATIK SHOW, de acolo am aflat vestea. Am fost în urmă cu două săptămîni la el, am stat toată ziua cu el. Era atît de demn, abia putea să mai meargă, dar nu accepta nici un ajutor de la nimeni. Mergea zece paşi, iar se oprea, însă era foarte demn. Nu ştiu de ce a făcut un asemenea gest, probabil că durerea a fost foarte, foarte mare. Nu am discutat despre suferinţa lui, nu a deschis deloc subiectul. Am încercat să glumim, să ne aducem aminte de perioada din tinereţe. M-a bulversat. Nimeni nu poate şti ce a fost în inima lui. Voi merge la înmormîntare, sperăm să ne strîngem toţi colegii de echipă sau cît mai mulţi ca să-l conducem pe ultimul drum”, ne-a declarat fostul mare portar.

Lung senior şi-a amintit o întîmplare hazlie cu Ştefănescu. “Înainte de calificarea la Euro 84, la ultimul meci cu Cehoslovacia, la Bratislava. Era scorul 1-1 şi erau călare pe noi. La ultimul corner a venit Hruska, portarul lor. Nu mi-am dat seama cine e şi l-am întrebat: «Băi, Costică, cine e ăsta?». Că n-are nici culoarea tricourilor nostre, nu seamănă nici cu ale lor. Atît de concentraţi eram că nu ştiam cine e. Nu ne-am dat seama că a venit portarul lor în careu”, a spus fostul mare portar la Digi Sport.