Interviu

„Mă gîndesc că pot ajunge în situaţia lui Gigi. Mă deprimă”

Simţi că a crescut presiunea pe tine, ca manager al Stelei, după ce Gigi a intrat la puşcărie?...
27.09.2013 | 11:08
Ma gindesc ca pot ajunge in situatia lui Gigi Ma deprima

Simţi că a crescut presiunea pe tine, ca manager al Stelei, după ce Gigi a intrat la puşcărie?

– Pentru mine tot ce fac acum este antrenament. Sînt marcat de faptul că Gigi e acolo şi mă gîndesc la el şi la familia lui. Nu mă mai gîndesc la noi, pentru că astea sînt lucruri minore. Şi fotbalul este minor. Aici este vorba despre viaţa unui om. Acum am realizat cît de mult ţin la el şi cît de mult mă afectează faptul că e la puşcărie. Chiar dacă el este un optimist şi dă impresia că totul e în regulă, eu ştiu ce e în sufletul lui pentru că şi eu mă gîndesc cîteodată că pot ajunge în situaţia lui. Asta mă deprimă!

„Obiectivul lui Iordănescu este să-şi planteze progenitura la Steaua”

Cum te simţi cînd te duci la Becali, la puşcărie? Cum îl simţi pe el?

– Încerc să mă înarmez eu cu putere, pentru că el e mult mai puternic. Se comportă cu noi de parcă noi am fi în situaţia lui.

Faptul că Gigi Becali nu este în libertate explică atacurile mai numeroase din ultima vreme la adresa Stelei?

– Sînt foarte mulţi lasi care cred că fără el sîntem vulnerabili, dar vor avea surprize.

Crezi că Anghel Iordănescu are ceva cu Steaua sau are ceva cu tine?

– Cred că Iordănescu, după episodul ăla cînd a vrut să-i ia Steaua lui Gigi, a încercat să se apropie de Gigi, a reuşit, şi cred că obiectivul lui numărul unu este să-şi planteze progenitura în structurile clubului. Altfel nu văd de unde are atîta răutate faţă de mine sau faţă de Reghecampf. Aşteaptă cu nerăbdare un eşec şi iese apoi să critice şi încearcă să demoleze tot ce construim noi.

„Noi nu putem să luăm niciodată legătura cu el”

Faptul că a vrut să ia Steaua e o chestie de trecut?

– Doar de trecut.

A realizat că doar Gigi poate să ducă un club atît de mare în spate. Acum clubul se autofinanţează datorită lui Gigi.
Cum decurg discuţiile cu Becali? Îl sunaţi voi dacă e ceva urgent sau sună el?

– Noi nu putem să luăm niciodată legătura cu el, doar el ia legătura cu noi. Cînd consideră că trebuie să ne cheme la vizită, ne cheamă. Are minute şi poate să ne sune. E cumplit! A fost foarte complicat cînd aveam de făcut transferurile.

Ce mesaj v-a transmis după meciul din Germania?

– Era bucuros că s-a întîmplat asta! A realizat care sînt duşmanii şi cum iese rugina din cei care sînt împotriva Stelei. Şi să-ţi mai spun ceva apropo de faptul că m-au atacat unii că am făcut conferinţe la palat. Gigi m-a rugat ca pe fratele lui, în momentul în care trebuie să transmit ceva din partea lui, să merg la palat, să mă aşez pe scaunul pe care obişnuia el să se aşeze doar pentru a mai vedea decorul de acolo la televizor şi să mai retrăiască anumite momente. Nu sînt ideile mele, sînt dorinţele lui pe care i le satisfac la milimetru. Indiferent dacă sînt sau nu de acord cu ce zice Gigi nu mai fac nici un comentariu. Înainte era altceva. Din fericire, deciziile pe care le ia sînt gîndite profund.

„Dacă se vrea să i se dea o lecţie, ar fi trebuit instituit arestul la domiciliu”

E mulţumit de echipă, de transferuri, de cum arată Steaua acum?

– Crede-mă că am discutat alte probleme în ultimele convorbiri. Parcă s-a rupt ceva în el. E un om care are de făcut o pedeapsă, pe care unii consideră că o merită şi alţii, marea majoritate, consideră că nu o merită. Uite că şi de acolo reuşeste să ajute oameni care au probleme şi să ia, la un moment dat, chiar şi faţa autorităţilor. Vezi inundaţiile din judeţul Galaţi. E păcat! Nu cred că România are ceva de cîştigat cu Gigi Becali la închisoare. Ar avea mult mai mult de cîştigat cu el în libertate. Dacă se vrea să i se dea o lecţie, ar fi trebuit instituit arestul la domiciliu. Nu poţi să închizi un om care are cea mai de preţ valoare familia.

„Nu mai trăieşte cu aceeaşi intensitate meciurile Stelei”

Spui că s-a rupt ceva în el. Are ceva de a face cu fotbalul?

– Nu mai trăieşte cu aceeaşi intensitate meciurile Stelei, e firesc. Are alte trăiri şi chiar dacă e implicat în permanenţă, simt că trăirile lui sînt altele.

Din punctul ăsta de vedere este vreo posibilitate să renunţe la Steaua?

– Nu se va întîmpla acest lucru atîta vreme cît va trăi!

La ora 13:00 poţi citi pe www.fanatik.ro continuarea spectaculoasă a interviului cu Mihai Stoica!