News

“Mă voi duce în Rai și mă voi juca acolo până vii tu”. Mesajul sfâşietor transmis de un copil bolnav de cancer mamei sale, înainte să moară

Dragoste în ciuda cancerului, povestea impresionantă până la lacrimi a lui Nolan. Ultimele cuvinte ale băieţelului de 4 ani, înainte să moară.
11.05.2024 | 18:41
Ma voi duce in Rai si ma voi juca acolo pana vii tu Mesajul sfasietor transmis de un copil bolnav de cancer mamei sale inainte sa moara
Nolan, alături de mama sa Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

După o lungă luptă cu cancerul, Nolan, un băieţel în vârstă de patru ani, a murit în locuinţa familiei sale, din statul american Maryland. Medicii au oprit terapia și i-au sfătuit pe părinți să facă ultimele zile din viața micuţului cât mai confortabile.

Mama lui Nolan: “Acum eu sunt cea căreia îi e frică să intre la duş”

Odată cu trecerea timpului, mama băiatului, Ruth Scully, a decis să scrie pe Facebook despre ultimele zile din viața fiului ei, despre curajul și dragostea lui pentru viață, pe care nu a pierdut-o în ciuda suferinței. Povestea lui Nolan a fost preluată de mai multe publicaţii şi televiziuni americane, inclusiv CNN.

ADVERTISEMENT

Postând detalii despre povestea tragică a fiului ei și fotografia sa pe o pagină publică de socializare, Ruth spune că își dorește ca oamenii din întreaga lume să fie inspirați de curajul și bunătatea de care a dat dovadă băiețelul ei.

“Nolan le-a arătat tuturor ce este dragostea pentru oameni și adevărata grijă. El a fost personificarea iubirii și a bunătății”, spune Ruth, care dorește, de asemenea, să sensibilizeze întreaga lume cu privire la numeroșii copii care suferă de cancer.

ADVERTISEMENT

Una dintre fotografiile postate de Ruth Scully îl arată pe băiat întins pe un covoraș, în baie. Îi era frică să fie singur și nu și-a părăsit mama nicio clipă. O aștepta ​​pe covoraș pe mama lui, în timp ce ea era la duș. Prima fotografie a fost făcută înainte ca băiatul să înceapă chimioterapia. A doua fotografie a fost făcută la două luni după moartea lui: același covor, dar fără Nolan.

“Acum eu sunt cea căreia îi este frică să intre la duș”, a scris Ruth Scully pe Facebook. “Acum este doar un covor gol, dar recent pe el era un băiețel frumos, care își aștepta mama”.

ADVERTISEMENT
Covoraşul, cu şi fără NolanFoto: Facebook
Covoraşul, cu şi fără Nolan
Foto: Facebook

Totul a început când Nolan manifesta simptome ce păreau a fi o congestie nazală. Părinții nu au simțit pericolul, hotărând că micuţul este răcit. Dar tratamentul pentru răceală nu a avut efect, iar băiatul a fost dus la medic.

La spital, după examinări amănunţite, Nolan a fost diagnosticat cu rabdomiosarcom, un tip agresiv de cancer care afectează țesuturile moi ale corpului. Acest tip de cancer este foarte rezistent la toate formele de terapie și în majoritatea cazurilor duce la deces. Cancerul a început să se răspândească rapid în tot corpul copilului, iar băiatul a urmat mai multe cure de chimioterapie și radioterapie, în urma cărora i-a căzut părul și a slăbit enorm.

ADVERTISEMENT

După un an de tratament complex și epuizant, medicii au concluzionat că cancerul a metastazat la plămâni, sfătuindu-i pe părinți să nu mai chinuie copilul cu proceduri și să petreacă ultimele zile cu el într-un mod cât mai plăcut.

După cum spune Ruth Scully, chiar și după ce medicii au dat prognoze sumbre, Nolan a găsit în sine o sursă de optimism. I-a dat chiar instrucțiuni mamei pentru înmormântarea lui. “L-am întrebat dacă vrea ca oamenii să fie triști la înmormântarea lui sau, dimpotrivă, să fie fericiți? S-a uitat la mine, pe gânduri, și a spus: ‘Distrați-vă! De ce ar trebui să fie triști?'”, își amintește Ruth.

Nolan și-a petrecut ultimele zile din viață “cu chestiuni serioase”: hotărând cui din familie să îi lase lucrurile și jucăriile preferate, vizionand videoclipuri pe YouTube, jucându-se și râzând. Ruth își amintește momentul în care i-a spus fiului ei că nu mai trebuie să lupte, că acum se poate odihni. “Dragul meu, vei fi în siguranță în rai”, i-a spus Ruth fiului ei, abia ținându-și lacrimile. Ușurat că avea o călătorie mare în față, băiatul a răspuns: “Mă voi duce în Rai și mă voi juca acolo până vii tu. Vei veni, nu-i așa?”.

În ultimele zile dinainte de moartea sa, Nolan a dormit. A murit auzind-o pe masa sa cântându-i melodia lui preferată, “Tu ești soarele meu”. Înainte de a-şi da ultima suflare, el a șoptit: “Mami, te iubesc”.

ADVERTISEMENT