ADVERTISEMENT
Fotbal international

Macedonenii au încercat să trişeze la meciul cu Tottenham. Jose Mourinho s-a prins că porţile erau mai joase cu 5 centimetri

Autor: Sorin Dumitrescu | 25.09.2020 | 11:14
Macedonenii au încercat să trişeze la meciul cu Tottenham. Jose Mourinho s-a prins că porţile erau mai joase cu 5 centimetri
Macedonenii au încercat să trişeze la meciul cu Tottenham. Porţile erau mai joase cu 5 centimetri. Foto: Skysports.com

Tottenham ar fi trebuit să fie oaspetele de onoare al fotbalului românesc în turul 3 preliminar al Europa League, în îndepărtata urbe a Botoşanilor, însă visul moldovenilor de a-i primi pe Jose Mourinho şi pe vedetele sale a fost năruit de macedonenii de la Shkendija.

ADVERTISEMENT

Outsider-ul a învins cu 1-0 la Botoşani şi a câştigat dreptul de a fi gazdă pentru finalista Champions League din 2019. Care a venit, ca şi în turul anterior, la Plovdiv, cu toate numele sonore din lot, în frunte cu Harry Kane şi sud-coreeanul Son.

Şansele ca Shkendija să reuşească miracolul erau foarte mici şi, deşi au reuşit să egaleze temporar la 1-1, macedonenii au trebuit în final să se recunoască învinşi cu 3-1, dar asta numai după ce Mourinho a realizat că nu e de glumit şi a decis să trimită de pe bancă tandemul Kane-Son, fiecare marcând câte un gol.

ADVERTISEMENT

Mourinho a verificat personal dimensiunea transversalelor

Însă meciul de la Skopje, unde s-a decis să se joace, a avut parte de un episod mai puţin obişnuit înainte de startul partidei, episod dezvăluit de Jose Mourinho după meci la conferinţa de presă.

Tehnicianul portughez a spus că a mers personal pe teren să verifice plângerea pe care i-o făcuse portarul Hugo Lloris în momentul în care acesta a intrat între buturi la încălzire. Lloris i-a semnalat faptul că transversalele porţilor sunt mai joase decât trebuie.

ADVERTISEMENT

Delegatul UEFA a constatat neregula

“Înainte de încperea partidei a fost o situaţie nostimă când portarii mei mi-au spus că porţile sunt mai mici decât trebuie. Am mers personal să văd şi aşa era. Ei, care petrec ore şi ore în acel spaţiu, imediat îşi dau seama dacă dimensiunile nu sunt corecte.

Ne-am dus la delegatul UEFA şi după ce s-a făcut o măsurătoare exactă s-a văzut că erau mai joase cu 5 centimetri. Am cerut imediat înlocuirea lor cu porţi de dimensiuni regulamentare.”

ADVERTISEMENT

Tottenham va juca acasă play-off-ul cu Maccabi Haifa

Deşi au fost organizatori cei de la Shkendija nu pot fi acuzaţi de nici un fel de şmecherie, întrucât stadionul din Skopje nu este cel pe care îşi dispută meciurile de campionat.

Tottenham s-a calificat în play-off-ul Europa League şi va găzdui pe 1 octombrie, pe bijuteria sa de stadion, jocul cu Maccabi Haifa, pentru intrarea în grupele competiţiei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!