Sport

Macedonenii, încântați de atenția primită la București: ”Cel mai important subiect al zilei”

Macedonia de Nord a jucat la București primul meci din istorie la un turneul final și au fost surprinși de atenția primită în țara noastră.
14.06.2021 | 10:59
Macedonenii incantati de atentia primita la Bucuresti Cel mai important subiect al zilei
ADVERTISEMENT

Trupa lui Igor Angelovski a fost învinsă de Austria, scor 3-1, pe Arena Națională, în prima etapă a Grupei C de la Euro 2020.

Deși au rămas cu gustul amar al eșecului, macedonenii se pot mândri cu faptul că au marcat încă de la primul lor joc la un Euro, reușita aparținându-i veteranului Goran Pandev.

ADVERTISEMENT

După meciul de la București, macedonenii sunt mulțumiți de atenția primită

În ciuda debutului cu stângul, jurnaliștii macedoneni și-au lăudat jucătorii și au remarcat faptul că întâlnirea de la București a fost în atenția presei din România.

”Pe stadionul din București a avut loc un moment care va rămâne în istorie, prima intonare a imnului național la un Campionat European. Circa 5.000 de suporteri fanatici au fost prezenți pe Arena Națională, la acest moment excepțional.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea este dureroasă, dar mândria faptului că jucăm la un turneu final este mult mai mare”, au scris jurnaliștii de la publicația Ekipa.

Mii de fani macedoneni au fost la București

”Meciul Macedoniei de Nord a fost unul dintre cele mai importante subiecte ale zilei în România. O explicație ar putea să fie faptul că România și Macedonia de Nord se luptă în preliminariile Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestui fapt, pe toate canalele din România am putut vedea ce spectacol au făcut fanii Macedoniei de Nord pe Arena Națională”, a mai notat sursa citată.

Arena Națională a fost gazda primului meci al unui turneu final disputat în România. Austria a întâlnit Macedonia de Nord în primul meci din Grupa C a competiției. Câteva mii de macedoneni au venit la București pentru a asista la un moment istoric al naționalei lor.

ADVERTISEMENT

Scandal diplomatic cu tricourile Macedoniei de Nord

Cum un necaz nu vine niciodată singur, după eșecul în fața Austriei, Macedonia de Nord s-a văzut implicată într-un scandal diplomatic după meciul jucat la București în prima etapă a fazei grupelor de la Euro 2020.

Oficiali ai Guvernului Greciei au reclamat faptul că pe tricourile de joc ale formației pregătite de Igor Angelovski nu este înscris actualul nume al țării, ci apare doar vechea denumire, Macedonia.

Ministrul sportului din Grecia, Lefteris Avgenakis, i-a trimis o scrisoare președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, prin care solicită ca pe tricourile de la Euro 2020 să apară denumirea completă, Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT
Tags: