Sport

Macedonenii nu pun preț pe apărare, ucrainenii nu dau multe

Macedonia este o echipă care nu excelează în apărare, dar nici Ucraina nu dă dovadă de o forță ofensivă ieșită din comun. Meciul Ucraina - Macedonia de Nord se dispută joi, 17 iunie, pe Arena Națională din București.
17.06.2021 | 08:09
Macedonenii nu pun pret pe aparare ucrainenii nu dau multe

Ucraina s-a pregătit în București pentru Euro, doar o vizită la Amsterdam i-a tulburat programul. Învinsă de Olanda în primă rundă, trupa lui Andrei Șevcenko intră cu prima șansă pe ”Arena Națională”, la cel de-al doilea meci din Grupa C.

Invitat de fostul său coleg de la AC Milan să asiste la un antrenament, Cosmin Contra a dezvăluit că ”Șeva” nu a fost mulțumit de randamentul unor jucători și, probabil, vor urma schimbări în primul 11.

Format la școala italiană, Șevcenko va închide probabil jocul, dacă va deschide scorul în prima repriză. Ucraina nu este o națională spectaculoasă, care să câștige cu 3 sau 4-0.

În ceea ce priveşte cotele la pariuri, 1,66 pentru victorie Ucraina, 3,65 pentru egal şi 6,00 pentru o victorie a Macedoniei de Nord, Ucraina este favorită. Cotele prezentate fac parte din oferta NetBet, cel mai mare cazinou online licenţiat în România, care are în ofertă pe lângă pariuri şi poker, cazino live, table dar şi peste 2000 de jocuri de tip slot.

Ucraina – Macedonia de Nord, meci de totul sau nimic

Spectatorii de pe arena bucureșteană vor putea vedea tricourile care au pus pe jar UEFA. Ucraina a fost nevoită să se supună și să schimbe echipamentul, după un protest oficial al Rusiei. Federația de la Kiev a pus Crimea pe tricouri, iar UEFA a intervenit și a cerut redesenarea tricourilor și ștergerea mesajului ”Glorie eroilor”, pe motiv că mesajele politice nu-și au locul în sport.

Se anunță un meci de totul sau nimic. Nici Macedonia nu mai are ce apăra, după ce a fost pusă la punct de Austria. După ce a speriat Germania în preliminariile Cupei Mondiale, Macedonia de Nord s-a reîntors la statutul de națională mică. Încasează des și mult, de la două goluri în sus pe meci.

Ucraina – Macedonia de Nord este departe de a fi un ”clasic” al echipelor mici. În 2003, a fost un amical încheiat cu 0-0 în Ucraina, pentru ca apoi Macedonia de Nord, în 2004, să învingă la ea acasă, tot într-un meci de verificare, cu 1-0. Ulterior, în preliminariile Euro 2016, Ucraina a învins, la Lvov, cu 1-0, respectiv cu 2-0, la Skopje.

Băieții de la Skopje așteaptă cam totul de la influentul Goran Pandev, simbolul Macedoniei de Nord.

Reușita din duelul cu Austria l-a făcut pe Pandev să urce pe locul secund în topul celor mai vârstnici fotbaliști care punctează la Euro. Pandev a înscris la 37 de de ani și 321 de zile, fiind devansat numai de Ivica Vastic, cel care a punctat pentru Austria la Euro 2008.

Atacantul de la Genoa ar putea avea dificultăți în a susține meciuri intense la intervale scurte de timp. Însă, conștient că nu va ieși din grupe, va trage tare în cele două partide rămase de jucat pe marea scenă europeană.