Sport

Macedonia de Nord – România 0-0. Un egal cât o victorie. Cum arată clasamentul Grupei J

România a terminat la egalitate, 0-0, meciul din deplasare cu Macedonia de Nord din preliminariile CM Qatar 2022 și păstrează șanse mari la ocuparea locului 2, care duce la baraj
08.09.2021 | 23:39
Macedonia de Nord  Romania 00 Un egal cat o victorie Cum arata clasamentul Grupei J
Milan Ristovski, Darko Churlinov si Florin Niță in meciul de fotbal dintre Macedonia de Nord si Romania, contand pentru Preliminariile CM 2022, desfasurat pe Arena Nationala Todor Proeski din Skopje, miercuri 8 septembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
08-09-2021
20:50

Cum arată clasamentul Grupei J după Macedonia de Nord - România 0-0

România rămâne pe locul 3 în clasamentul Grupei J, după 0-0 în Macedonia de Nord, dar păstrează șanse mari la ocuparea locului 2 în grupă, după ce Armenia a remizat pe teren propriu cu Liechtenstein (1-1), iar Germania s-a impus cu 4-0 în Islanda.

Iată cum arată clasamentul, după disputarea a 6 etape:

 

08-09-2021
18:43

Macedonia de Nord - România 0-0

Vezi meciul aici

Min. 90+3: Fluier final al partidei de la Skopje. „Tricolorii” obțin un punct și păstrează șanse intacte la ocuparea locului 2 în Grupa J

Min. 74: Sorescu este înlocuit cu Marius Marin.

Min. 72: lovitură liberă pentru România de la peste 25 de metri, Răzvan Marin șutează cu pământul, portarul Dimitrievsk scapă inexplicabil mingea în față, dar Cordea reia cu capul, din 3 metri, pe lângă poartă. Oricum, poziția sa era suspectă de offside, iar dacă marca probabil că intervenea VAR-ul.

Min. 62: Dublă schimbare în naționala României. Au ieșit Markovic și Nedelcu, au intrat Cordea și Răzvan Marin.

Min. 58: Niță se opune din nou miraculos la șutul lui Bardi.

Min. 57: Stanciu îl lansează excelent în careu pe Man, dar șutul-centrare al acestuoa este reținut fără probleme de portarul macedonean.

Min. 51: Gazdele au o mare ocazie de gol, dar Niță se opune excelent șutului expediat de Elmas și resinge cu piciorul.

Min. 47: Nedelcu îl faultează pe Bardi la 20 de metri de poarta noastră și vede cartonașul galben. Va fi suspendat pentru următorul meci, în deplasare cu Germania.

Min. 45+2: S-a terminat prima repriză, una în care „tricolorii” au fost puși deseori în dificultate, iar erorile în defensivă au fost destul de frecvente.

Min. 35: Niță reține șutul lui Elmas din careu.

Min. 30: Stanciu execută mult peste poartă o lovitură liberă de la 25 de metri.

Min. 22: Prima ocazie de gol a „tricolorilor” îi aparține lui Sorescu, dar șutul acestuia este respins în corner de portarul Dimitrievski.

Min. 20: Gazdele domină cu autoritate partida, în apărarea „triclorilor” apar din ce în ce mai multe erori.

Min. 16: Nedelcu pierde o minge, dar intervine din nou salvator Chiricheș la un atac periculos al gazdelor.

Min. 9: Chiricheș intervine excelent și respinge centrarea lui Alioski.

Min. 1: A început partida.

08-09-2021
17:40

Echipele de start la Macedonia de Nord - România

  • Macedonia de Nord: Dimitrievski – S. Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski – Spirovski, Bardi, Elmas – Kostadinov, M. Ristovski, Churlinov. Rezerve: Iliev, Siskovski, Todoroski, Ashkovski, Ristevski, Serafimov, Trajkovski, Atanasov, Nikolov, Avramovski, Jahovic, Miovski. Selecționer: Blagoja Milevski
  • România: Niță – Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora – Stanciu, Nedelcu, Cicâldău – Man, Markovic, Sorescu. Rezerve: Vlad – Toșca,  Manea, Cordea, M. Marin, Rus, R. Marin, Olaru, Ghiță. Selecționer: Mirel Rădoi
08-09-2021
16:47

Cum arată vestiarul „tricolorilor” înainte de meciul cu Macedonia de Nord

Vestiarul în care România se va echipa pentru meciul cu Macedonia de Nord este pregătit și îi așteaptă pe „tricolori”. Dacă în meciul cu Islanda au jucat în alb, iar cu Liechtenstei în galben, de această dată elevii lui Mirel Rădoi vor evolua în albastru.

Meciul Macedonia de Nord – România are loc miercuri, 8 septembrie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 6-a din grupa J a preliminariilor CM 2022 zona europeană.

Este un meci de extremă importanţă pentru ambele echipe, acum când s-a intrat în partea a doua a calificărilor pentru Qatar 2022. România are 9 puncte şi ocupă locul 3, la o lungime în spatele Armeniei, iar adversarii noştri au 8 puncte, situându-se pe locul 4.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul Macedonia de Nord – România

Confruntarea Macedonia de Nord – România se joacă miercuri, 8 septembrie, de la ora 21:45, pe stadionul Naţional „Teodor Proeski” din capitala Skopje, acolo unde se desfăşoară, de altfel, toate partidele oficiale şi multe amicale ale acestei reprezentative.

„Tricolorii” sunt îngrijoraţi de starea gazonului, o situaţie cu care ne-am confruntat şi noi multă vreme la Arena Naţională. Selecţionerul Mirel Rădoi și mulți dintre jucători au subliniat acest aspect ca fiind unul care poate acţiona împotriva noastră şi favorizându-i pe nord-macedoneni.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Macedonia de Nord – România

Partida Macedonia de Nord – România se joacă miercuri, 8 septembrie, de la ora 21:45, pe stadionul Naţional din Skopje, şi este transmisă pe micile ecrane în exclusivitate de postul PRO TV, care mai deţine drepturile de difuzare pentru meciurile echipei naţionale doar până la finalul acestor preliminarii. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

În capitala Macedoniei de Nord este o vreme ideală pentru fotbal, maxima zilei urmând a urca până la 24 de grade, dar la ora partidei vor fi probabil în jur de 19-20 de grade, fără pericol de precipitaţii. Partida va fi condusă de către experimentatul arbitru spaniol Matheu Lahoz, 44 de ani, prezent la turneele finale CM 2014 şi 2018, EURO 2016 şi 2020.

ADVERTISEMENT

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Macedonia de Nord – România

Noul selecţioner al Macedoniei de Nord, Blagoja Milevski, instalat după participarea la turneul final al EURO 2020, nu poate conta pe atacantul Nestorovski, accidentat, dar cea mai mare pierdere pentru gazde este retragerea veteranului de 38 de ani Goran Pandev, unul dintre cei mai mari jucători ai acestei ţări din toate timpurile.

Mirel Rădoieste pur şi simplu sufocat de problemele de lot. Nu i-a convocat pe Bancu, Puşcaş şi Maxim, pentru că aveau suspendări, Florinel Coman. Florin Tănase şi Andrei Ivan au fost out cu accidentări înainte de reunirea lotului, Claudiu Keşeru şi Florin Andone nu jucau la echipele de club.

ADVERTISEMENT

Apoi, meciul din Islanda ne-a costat două accidentări, cea mai grea fiind a lui Denis Alibec, iar Denis Drăguş s-a accidentat şi el la antrenament. Iar înaintea partidei de la Skopje, portarul Marin Aioani a părăsit cantonamentul din cauza unei accidentări, pentru ca în preziua meciului Ianis Hagi să fie testat pozitiv de COVID.

Echipele probabile la Macedonia de Nord – România

  • Macedonia de Nord: Dimitrievski – Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski – Spirovski, Bardhi, Elmas – Kostadinov, Ristovski, Churlinov. Selecționer: Blagoja Milevski
  • România: Niță – Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Toșcaora – Cicâldău, Nedelcu, Stanciu – Cordea, Man, Sorescu. Selecționer: Mirel Rădoi

Ne trebuie cel puţin un rezultat de egalitate

Meciul este de importanţă maximă pentru ambele reprezentative, obiectivul fiind clasarea pe locul 2 şi participarea la un dublu meci de baraj cu ocupantele alteor poziţii secunde din alte grupe. Armenia ocupă încă locul 2, a fost lider până runda trecută, când seria de zece partide fără eşec s-a oprit în Germania cu o înfrângere la scor de set de tenis luat la zero. Are toate şansele să rămână pe locul 2 şi după această etapă, deoarece joacă acasă cu Liechtenstein.

„Tricolorii” mai un singur meci infernal afară, în octombrie, în Germania şi un altul în noiembrie, cu care încheiem preliminariile, în Liechtenstein, şi două jocuri acasă, cu Armenia şi Islanda. O victorie la Skopje ne-ar deschide destul de larg uşa spre locul 2, un egal ne-ar menţine şansele cu obligaţia de a nu greşi nimic, exceptând deplasarea din Germania.

Cote la pariuri pentru jocul Macedonia de Nord – România

Casele de pariuri văd naţionala ţării gazdă ca având prima şansă în acest meci. Macedonia de Nord are cotă 2,40 pentru a lua cele trei puncte, iar România are cotă 3,40 pentru a fi ea echipa învingătoare la Skopje. Un gol al „tricolorilor” are o excelentă cotă de 1,45, problema e că ne lipseşte omul din gura porţii după atâtea accidentări şi îmbolnăviri.

Bilanţul meciurilor directe este favorabil clar „tricolorilor”, care au pierdut doar în 2015, acasă, într-un meci amical. Însă, în preliminarii de CM ne-am impus tur-retur şi pentru Mondialul din 1998, a fost 3-0 la Skopje şi 4-2 la Bucureşti şi pentru cel din 2006, dublă victorie românească la scorul de 2-1.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,63 este cota pentru „PSF X” la meciul Macedonia de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT