News

Măcelăria din valiză. Ce avea în bagajul de cală o femeie care a plecat în Italia

01.05.2021 | 17:38
Macelaria din valiza Ce avea in bagajul de cala o femeie care a plecat in Italia
ADVERTISEMENT

Valiza unei românce putea face concurență unei măcelării. Femeia, care pleca de la Cluj spre Italia, avea în bagajul de cală 42 de kilograme de carne de miel, drob, cârnați, slănină și fasole. Românca a fost nevoită să renunțe la o parte din conținutul bagajului care trebuia să aibă maxim 30 de kilograme.

Măcelăria din valiză. Ce avea în bagajul de cală o femeie care a plecat în Italia

Doamna Violeta este din județul Harghita și trăiește de mai bine de 20 de ani cu familia la Bergamo, în Italia, scrie publicația locală Dejeanul.

ADVERTISEMENT

La întoarcerea în țara de adopție femeia a vrut să ducă rudelor și cunoscuților din peninsulă bunătăți din România. Numai că bagajul ei de cală era mai greu cu 12 kg față de limita admisă de 30 kg.

În bagajul uriaș femeia pusese un miel tranșat, drob, slănină, carne de porc, fasole și cârnați. Ea a fost nevoită să renunțe la o parte din produse pentru a se putea îmbarca.

ADVERTISEMENT

Și în bagajele altor călători din aceeași cursă au mai fost carne de miel și alte bunătăți de Paște, dar niciun altul nu a depășit greutatea admisă.

Legislația actuală permite transportul de produse de origine animală în avion, dar nu în cantități exagerate. Acestea trebuie să fie ambalate corespunzător și în mod obligatoriu puse în bagajul de cală.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe zboruri care pleacă în zilele acestea de pe Aeroportul din Cluj sunt către Italia, Germania, Spania, Franța dar și către Egipt, mai scrie Dejeanul.

Tags: