Valiza unei românce putea face concurență unei măcelării. Femeia, care pleca de la Cluj spre Italia, avea în bagajul de cală 42 de kilograme de carne de miel, drob, cârnați, slănină și fasole. Românca a fost nevoită să renunțe la o parte din conținutul bagajului care trebuia să aibă maxim 30 de kilograme.
Doamna Violeta este din județul Harghita și trăiește de mai bine de 20 de ani cu familia la Bergamo, în Italia, scrie publicația locală Dejeanul.
La întoarcerea în țara de adopție femeia a vrut să ducă rudelor și cunoscuților din peninsulă bunătăți din România. Numai că bagajul ei de cală era mai greu cu 12 kg față de limita admisă de 30 kg.
În bagajul uriaș femeia pusese un miel tranșat, drob, slănină, carne de porc, fasole și cârnați. Ea a fost nevoită să renunțe la o parte din produse pentru a se putea îmbarca.
Și în bagajele altor călători din aceeași cursă au mai fost carne de miel și alte bunătăți de Paște, dar niciun altul nu a depășit greutatea admisă.
Legislația actuală permite transportul de produse de origine animală în avion, dar nu în cantități exagerate. Acestea trebuie să fie ambalate corespunzător și în mod obligatoriu puse în bagajul de cală.
Cele mai multe zboruri care pleacă în zilele acestea de pe Aeroportul din Cluj sunt către Italia, Germania, Spania, Franța dar și către Egipt, mai scrie Dejeanul.