Life

Mădălin Voicu a revenit în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Mădălin Voicu în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii. Cunoscutul politician a mai ocupat această funcție în Guvernul Dăncilă.
06.01.2022 | 23:06
Madalin Voicu a revenit in functia de secretar de stat la Ministerul Culturii
ADVERTISEMENT

Mădălin Voicu a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministrul Culturii, printr-o decizie semnată de premierul României.

Cunoscutul politician a mai ocupat această funcție și în Guvernul Dăncilă. Apoi, a fost îndepărtat din funcție de Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost publicată în monitorul oficial.

Mădălin Voicu a revenit în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit, joi, 6 ianuarie, pe Mădălin Voicu în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii. Cunoscutul muzician a mai ocupat această funcție între anii 2017 – 2019, dar a fost înlăturat de fostul premier Ludovic Orban.

“Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mădălin-Ștefan Voicu se numește în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturi”, se arată în ordinul semnat de primul ministru.

ADVERTISEMENT

Fiul fostului mare violonist, Ion Voicu, a decis să intre în politică în urmă cu 20 de ani. În primul mandat, 1996-2000, a fost ales deputat din partea Partidei Romilor. În al doilea a candidat pe listele PSD. În mai 2010 a fost exclus din PSD. Doi ani mai târziu a candidat la alegerile parlamentare din partea USL în județul Constanța. În a avut cinci mandate.

În octombrie 2012 a depus împreună cu parlamentarul Nicolae Păun un proiect legislativ extrem de controversat de grațiere a pedepselor cu închisoarea până la 6 ani.

ADVERTISEMENT

Mădălin Voicu, probleme cu legea

Mădălin Voicu a avut și probleme cu legea. În iulie 2016, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind deturnarea de fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă. A fost acuzat de trafic de influență, fals în declarații, spălare de bani și folosirea influenței ori a autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Un an mai târziu, ÎCCJ a hotărât să restituie DNA dosarul pentru refacerea urmăririi penale.

Mădălin Voicu a apărut la o mulțime de emisiuni. Anul trecut, acesta a declarat că nu mai are proprietăți pentru că le-a pierdut pe toate. 

ADVERTISEMENT

“Eu am făcut multe case și am rămas fără în urma unor despărțiri și divorțuri. M-am întors în casa părintească, la mama. (…) Deci eu sunt izmene pe călător.

Eu nu sunt proprietar al niciuneia din casele, clădirile pe care în timp, le-am cumpărat, le-am oferit, și am rămas cum zice țiganul ‘corcoro’, adică singur.

Ca dovadă, în afară de ceasurile pe care sunt pasionat să le colecționez, din care au rămas doar trei, pentru că a trebuit să le vând, nu pot să spun că sunt un om bogat. Nu sunt sărac pentru că am eu sufletul bogat”, a dezvăluit Mădălin Voicu în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai. 

ADVERTISEMENT