Sporturi

Madison Keys, mândră după succesul în faţa Simonei Halep: “Am jucat împotriva unei armate!”

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 16.08.2019 | 11:35
Madison Keys explică succesul în faţa Simonei Halep

Americanca Madison Keys a explicat succesul în faţa Simonei Halep în optimile de finală ale turneului Premier 5 de la Cincinnati. Keys a trecut de numărul 4 mondial după o adevărată bătălie care a durat peste două ore, în trei seturi. În ultimul, adjudecat cu scorul de 7-5, a avut o revenire incredibilă la scorul de 6-5 în favoarea ei şi 40-0 pentru Halep, pe serviciul româncei, pentru că toate lumea aştepta deja tie-break-ul, care ar fi fost finalul logic al unui set atât de disputat şi de echilibrat.

Madison Keys a explicat succesul în faţa Simonei Halep

“Cred că am jucat cu adevărat inteligent! Am avut un prim set foarte bun şi nu cred că Simona a jucat la nivelul său cel mai bun în acesta. Cred că în decisiv amândouă am fost la un nivel ridicat. Am fost răbdătoare, nu m-am grăbit şi n-am încercat prea multe. Se ştie că are un grup întreg de fani, o armată, oriunde jucăm în lume, mă aşteptam la asta. E entuziasmant, cât timp e atmosferă în arenă, nu mă interesează pe cine încurajează, e plăcut oricum. 

Simona a fost numărul 1 mondial pentru un motiv, a câştigat Grand Slam-uri meritat. Ştiam că nu va ceda şi nu-mi va face cadou meciul. Am ştiut tot timpul că trebuie să câştig înainte să trag aer în piept şi să mă relaxez! Cred că am avut încredere în mine şi în loviturile mele”.

Madison Keys a învins-o în trei seturi, după două ore, pe Simona Halep în turneul de la Cincinnati

Simona Halep a rămas să se pregătească la Cincinnati

Madison Keys va juca în noaptea de vineri spre sâmbătă cu veeterana circuitului WTA, compatrioata ei Venus Williams, 39 ani, având mari şanse să îşi continue drumul la Cincinnati în semifinale. Simona Halep va rămâne şi ea la Cincinnati, pentru a se pregăti în continuare, în vederea unei cât mai bune comportări la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, acolo unde are de spălat ruşinea de a fi ieşit pe uşa din dos în ultimele două ediţii, eliminată încă după primul tur, de Maria Şarapova şi respectiv Kaia Kanepi.

Partea proastă este că părăsind turneul de categoria Premier 5 de la Cincinnati atât de devreme Simona Halep a pierdut nu mai puţin de 480 de puncte ATP şi ar putea pierde locul 4 mondial în favoarea Elinei Svitolina, dar numai cu condiţia ca ucraineanca să ajungă în finală.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!