ADVERTISEMENT
News

MAE a transmis un avertisment pentru românii care sunt sau vor să plece în Grecia

Autor: Alexandru Năstase | 04.09.2020 | 11:45
MAE a transmis un avertisment pentru românii care sunt sau vor să plece în Grecia
Avertisment ferm al MAE în legătură cu Grecia. Sursa foto - hepta.ro

MAE a transmis un avertisment pentru românii care sunt sau vor să plece în Grecia. Concret, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie.

ADVERTISEMENT

Conform instituției există pericolul iminent de producere de incendii de vegetație în mai multe regiuni. De remarcat că informarea vine ca urmare a unei avertizări emise de autoritățile elene privind un incendiu pentru ziua de vineri, 4 septembrie 2020.

„Din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic, există pericolul iminent de producere de incendii de vegetație în următoarele regiuni: Attica și în apropierea capitalei Atena.

ADVERTISEMENT

Avertizare pentru românii care sunt sau vor să plece în Grecia

De asemenea, Grecia centrală (Evia, Viotia); Regiunea Mării Ionice (Corfu, Kefalonia, Zakynthos); Grecia de Vest (Achaia, Ilia); Regiunea Pelopones (Messinia); Tesalia (Magnesia, Sporades); Regiunea Macedonia (Salonic; Nordul Mării Egee (Chios, Samos, Ikaria); Sudul Mării Egee (Rodos)”, se arată în avertismentul MAE.

De menționat că în avertisment emis de MAE se precizează că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088)

ADVERTISEMENT

Atenție, însă! Apelurile acestora vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) și cel al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că în stare de alertă se află din nou serviciile sanitare elene, după creşterea bruscă a cazurilor de coronavirus în mai multe regiuni ale ţării, multe dintre ele fiind destinaţii turistice aglomerate

După oraşul Hania, şi oraşul Heraklion din Insula Creta a fost plasat în carantină pentru următoarele 15 zile, precum şi examenele din sesiunea de restanţă din toamnă la Universitatea din Creta au fost suspendate din acelaşi motiv

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!