News

MAE, alertă de călătorie pentru Germania. Sfaturi pentru românii care ajung în acest stat

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie pentru românii care ajung în următoarea perioadă în Germania.
03.09.2021 | 22:14
MAE alerta de calatorie pentru Germania Sfaturi pentru romanii care ajung in acest stat
ADVERTISEMENT

Românii care locuiesc în Germania sau cei care ajung în următoarele zile în statul din centrul Europei primesc o alertă importantă de călătorie din partea autorităților de la București.

Alertă de călătorie pentru românii care ajung în Germania. Anunțul Ministerului de Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Germania că în perioada 3-7 septembrie (ora 2:00), mecanicii de locomotivă ai concernului Deutsche Bahn se află în grevă.

ADVERTISEMENT

Vorbim de cea mai lungă întrerupere a activității organizată de Sindicatul Mecanicilor de Locomotivă Germani (GDL).

Potrivit informării MAE, vor fi afectate cursele feroviare pe distanţe lungi şi cursele regionale pe întreg teritoriul federal, cu precădere legăturile feroviare dintre Berlin şi bazinul Rhein-Ruhr, precum şi dintre Hamburg şi Frankfurt am Main.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, Deutsche Bahn va încerca să asigure curse la interval de două ore pe rutele cele mai importante, iar în estul Germaniei vor fi puse la dispoziţie şi autobuze.

De asemenea, compania Lufthansa s-a oferit să organizeze curse speciale în toată această perioadă afectată de grevă.

ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru călătorii din România care au planuri de călătorie în Germania

Dată fiind această situație nu tocmai convenabilă din cel mai puternic stat european, călătorilor li se recomandă ca, în măsura posibilului, să opteze pentru călătoriile pe cale rutieră sau pentru amânarea acestora.

Cetățenii trebuie să știe că biletele de tren cumpărate/rezervate pentru intervalul de timp afectat de grevă vor putea fi folosite până la data de 17 septembrie.

ADVERTISEMENT

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Berlin: +493021239555, +493021239514, +493021239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al Ambasadei României în R.F. Germania: +491601579938.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://berlin.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

ADVERTISEMENT
Tags: