ADVERTISEMENT
News

MAE, alertă de călătorie pentru românii care merg în Grecia. Fenomene meteo extreme: furtuni puternice şi vijelii

MAE a emis o alertă de călătorie pentru românii care merg în Grecia. În următoarele zile se așteaptă fenomene meteo extreme: furtuni puternice şi vijelii.
Autor: Adrian Baciu | 19.07.2021 | 12:44
MAE, alertă de călătorie pentru românii care merg în Grecia. Fenomene meteo extreme: furtuni puternice şi vijelii
MAE, alertă de călătorie pentru românii care merg în Grecia. Fenomene meteo extreme: furtuni puternice şi vijelii. Sursa foto: mygreecetravel.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o nouă alertă de călătorie pentru turiștii români care preferă Grecia în acest sezon estival.

ADVERTISEMENT

Potrivit oficialităților, statul elen va fi lovit în următoarele zile de fenomene meteorologice severe.

Alertă de călătorie pentru turiștii români care ajung în Grecia. MAE: urmează zile cu fenomene meteo severe

În vârful sezonului turistic, pe lângă unele reglementări din pandemie, turiștii din țară care ajung în Grecia se pot confrunta cu alte probleme. Vremea extremă ar putea pune probleme de această dată.

ADVERTISEMENT

Luni, 19 iulie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că Serviciul elen de meteorologie a emis o avertizare pentru zilele de luni şi marţi cu privire la manifestarea unor fenomene extreme.

Urmează 48 de ore cu precipitații abundente, furtuni puternice însoţite local de grindină şi intensificări însemnate ale vântului cu aspect de vijelie.

ADVERTISEMENT

Conform datelor specialiștilor, frontul depresionar va afecta în cea mai mare parte centrul şi nordul Greciei, fenomenele fiind prognozate a se manifesta mai intens în regiunile Epir, vestul şi centrul Macedoniei, Tesalia, insulele Sporade şi părţile de nord ale regiunii Attica şi insulei Evia.

Date de contact pentru cetățenii români cu probleme în Grecia

MAE anunță că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

ADVERTISEMENT

Totodată, conaționalii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ADVERTISEMENT

Este a doua alertă de călătorie a MAE pentru Grecia emisă în ultimele 5 zile. Miercuri, 14 iulie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenționare de călătorie pentru persoanele care se află în vacanță în țara elenă.

Decizia a fost luată după ce Meteorologii de la Atena au emis o prognoză cu privire la temperaturile ridicate, de până la 40 de grade Celsius. În același timp, MAE a atenționat atunci asupra riscului ridicat de incendii în mai multe regiuni ale Greciei.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!