ADVERTISEMENT
News

MAE: Atenționare de călătorie pentru cei care merg în Spania. Cod roșu de frig polar

Autor: Robert Cristea | 12.01.2021 | 17:14
MAE: Atenționare de călătorie pentru cei care merg în Spania. Cod roșu de frig polar
MAE: Atenționare de călătorie pentru cei care merg în Spania. Cod roșu de frig polar. Foto: Hepta.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a trimis o atenționare de călătorie pentru Spania. Este vorba de un avertisment privind temperaturi care pot atinge valori de -15 grade C.

ADVERTISEMENT

Valul de frig se va extinde până pe 13 ianuarie 2021 în aproape toată Peninsula, respectiv comunităţile Andaluzia, Cantabria, Catalonia, Extremadura, Galiţia, Murcia, La Rioja şi Comunitatea Valenciană.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei că, potrivit informațiilor publicate de către autoritățile spaniole, în perioada 12-13 ianuarie a.c., Peninsula Iberică este afectată de un val de frig polar, cu temperaturi care pot atinge valori de -15°C în unele regiuni,” anunță MAE.

Atenționare MAE de călătorie pentru Spania. ”Este afectată de un val de frig polar”

Foto: Hepta.ro

Astfel, Agenția Meteorologică spaniolă (AEMET) a emis o prognoză de temperaturi negative extreme pentru această țară, astfel:

ADVERTISEMENT
  • Cod roșu în comunitățile Castilla y Leon și Castilla la Mancha;
  • Cod portocaliu în comunitățile Madrid, Aragon și parte din Castilla la Mancha;
  • Cod galben în Insulele Baleare și Catalonia.

În legătură cu zborurile operate de pe aeroportul Adolfo Suarez din Madrid, activitatea aeroportuară a fost reluată parțial, în momentul de față fiind utilizate doar două terminale: T4 și T4s. Se recomandă pasagerilor contactarea companiilor aeriene pentru verificarea stadiului zborului (https://twitter.com/aena).

Pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri au fost blocate, circulându-se cu dificultate. Direcția Generală de Trafic a lansat o hartă interactivă unde poate fi verificată starea drumurilor în timp real. Aceasta poate fi consultată aici: http://infocar.dgt.es/etraffic/.

ADVERTISEMENT

”Cetățenilor români care urmează să se deplaseze cu trenul li se recomandă verificarea stării călătoriilor lor, întrucât circulația acestora este, de asemenea, afectată. Mai multe informații sunt disponibile aici – https://www.renfe.com/es/es, Twitter @Renfe @InfoRenfe.”, transmite MAE.

Atenționare MAE pentru Spania. Metroul din Madrid va funcționa normal

Metroul din capitala Spaniei continuă să funcționeze în condiții de normalitate în întreaga sa rețea, cu excepția Liniei L10 între stațiile Tribunal și Casa de Campo și a Liniei ML1 între stațiile Las Tablas și Virgen de Cortijo. Mai multe informații sunt disponibile aici – www.metromadrid.es, Twitter @metro_madrid.

ADVERTISEMENT

MAE recomandă consultarea în permanență a informațiilor comunicate de autoritățile spaniole și respectarea cu strictețe a recomandărilor acestora.

”De asemenea, se recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgență, să apeleze numărul de urgență 112. Totodată, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34917344004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular la Madrid: +34669362202,”  transmite Ministerul Afacerilor Externe.

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!