News

MAE: atenționare de călătorie pentru Mexic. Românii sunt îndemnați să evite călătoriile în acest stat

03.02.2021 | 20:22
MAE atentionare de calatorie pentru Mexic Romanii sunt indemnati sa evite calatoriile in acest stat
ADVERTISEMENT

MAE a emis o alertă de călătorie în Mexic după ce sute de turiști români au fost împiedicați să intre în această țară.

Ministerul Afacerilor Externe îi atenționează pe români să evite călătoriile în această țară, până când situația va fi clarificată.

ADVERTISEMENT

Peste 200 de turiști români au stat blocați în aeroporturi în Mexic, după ce li s-a interzis accesul în această țară.

MAE a emis o alertă de călătorie în Mexic

Mai mult, românii au rămas fără documente, telefoane sau bani. Mai mult, MAE reamintește că zonele Ciudad de Mexico și Cancun sunt clasificate ca zone cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19 (Ciudad de Mexico este considerată zonă roșie, iar Cancun, zonă portocalie), conform Hot News.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe Aeroportul Internațional din Cancun autoritățile de frontieră mexicane au instituit controale mult mai stricte, pentru că zona turistică Riviera Maya (Cancun, Playa del Carmen, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres etc.) a fost catalogată ca zonă portocalie de risc epidemiologic.

În același timp, MAE subliniază importanța informării temeinice anterior călătoriei în străinătate, inclusiv prin consultarea informațiilor disponibile pe site-ul MAE, la secțiunile „Sfaturi și alerte de călătorie” și „Atenționări de călătorie în context COVID-19” (http://www.mae.ro/node/51759). MAE reamintește că, în conformitate cu informațiile comunicate public de către autoritățile mexicane și disponibile pe pagina de internet a MAE, la secțiunea “Atenționări de călătorie în context COVID-19”, având în vedere măsurile adoptate pentru gestionarea pandemiei, pe Aeroportul Internațional din Ciudad de Mexico este permisă intrarea persoanelor care demonstrează, cu documente justificative, că efectuează o călătorie esențială, turismul nefiind inclus în această categorie. Persoanelor care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei le poate fi refuzată intrarea, dispunându-se returnarea în statul de domiciliu/reședință cu primul zbor disponibil.

ADVERTISEMENT

MAE le transmite cetățenilor români care se confruntă cu situații dificile pe teritoriul Mexiccă pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea consultării paginilor de internet http://www.mae.ro/travel-conditions#861, http://www.mae.ro/node/52040 şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

ADVERTISEMENT