News

MAE, atenționare de călătorie pentru români. Sunt anunțate fenomene meteo severe în Spania

08.02.2021 | 23:48
MAE atentionare de calatorie pentru romani Sunt anuntate fenomene meteo severe in Spania
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Spania că în zilele următoare vor fi în vigoare coduri portocalii şi galbene de furtună şi vânt.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității luni seară, sunt vizate în special regiunile Andaluzia, Castilla La Mancha, Murcia, Aragon şi Catalonia. Totodată, reprezentanții instituției îndeamnă cetăţenii români să consulte în permanenţă informaţiile publice comunicate de autorităţile spaniole şi să respecte cu stricteţe recomandările acestora.

ADVERTISEMENT

Pentru asistenţă consulară, numărul de telefon al Ambasadei Românei la Madrid (+34917344004) le stă la dispoziție, apelurile urmând a fi redirecţionate de îndată către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ninsori puternice, furtuni și vânt în Spania. MAE a emis o atenționare de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică de Stat (AEMET) a emis coduri portocaliu și galben de furtună și vânt pentru unele zone, după cum urmează:

ADVERTISEMENT

Cod portocaliu:

  • Marți, 9 februarie 2021, în comunitățile Andaluzia, Castilla La Mancha și Regiunea Murcia – pentru furtună și vânt, respectiv Aragon – pentru ninsori și vânt;
  • Miercuri, 10 februarie 2021, în comunitățile Andaluzia și Regiunea Murcia – pentru furtună și vânt, respectiv Aragon și Catalonia – pentru ninsori și vânt/viscol.

Cod galben:

  • Marți, 9 februarie 2021, în comunitățile Madrid, Aragon, Asturia, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Catalonia, Extremadura, Galiția, Navarra, La Rioja, Regiunea Murcia, Comunitatea Valenciană, Insulele Baleare și orașul Ceuta;
  • Miercuri, 10 februarie 2021, în comunitățile Asturia, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Galiția, Țara Bascilor, La Rioja, Comunitatea Valenciană, Insulele Baleare și orașul Ceuta
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte în permanență informațiile publice comunicate de autoritățile spaniole și să respecte cu strictețe recomandările acestora. De asemenea, cetățenii români care se află în zonele afectate, în caz de urgență, pot să apeleze numărul unic de urgență 112”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei Românei la Madrid (+34917344004), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al Secției consulare al misiunii diplomatice a României în Regatul Spaniei: +34669362202.

ADVERTISEMENT
Tags: