News

MAE, atenționare de vreme rea pentru călătoriile în Grecia. Sunt anunțate furtuni, grindină și vijelii

MAE a transmis o atenționare de vreme severă pentru călătoriile în Grecia. Instituția a anunțat ploi torențiale, însoțite de grindină și vijelii, valabile pentru mai mult timp.
02.09.2022 | 00:13
MAE atentionare de vreme rea pentru calatoriile in Grecia Sunt anuntate furtuni grindina si vijelii
Cât este valabilă atenționarea de vreme rea în Grecia. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Fenomene meteo extreme în Grecia. MAE a transmis pentru românii care-și doresc să plece în statul elen că aici sunt așteptate furtuni, vijelii și grindină.

Atenționare de vreme rea pentru Grecia. Sunt anunțate ploi, grindină și vijelii

Atenționarea este valabilă pentru intervalul 2-3 septembrie și a fost comunicată și de către Serviciul Național de Meteorologie (EMY). Cele mai multe precipitații vor fi în centrul, nordul și vestul Republicii Elene.

ADVERTISEMENT

Vineri, va ploua torențial în Macedonia, Tesalia, Epir și în nordul insulelor din Marea Ionică. De asemenea, sâmbătă, cantitățile de apă mari se vor manifesta în estul și centrul regiunii Macedonia, în estul Tesaliei, în Tracia, insulele Sporade și insulele din nordul Mării Ionice.

Unde pot apela românii care întâmpină probleme

Românii care vor avea probleme din cauza vremii nefavorabile pot solicita asistență consulară de la Ambasada României la Atena și de la Consulatul General al României de la Salonic.

ADVERTISEMENT

”Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro (…)”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă, potrivit tvr.ro

Și la nivel național sunt atenționări de vreme severă. ANM a emis avertizări de coduri portocalii și galbene de ploi

ANM a emis joi două avertizări de coduri portocalii și galbene. Primul a intrat în vigoare pe 1 septembrie la ora 10:00 și s-a menținut până la ora 21:00. S-a manifestat în Banat, Oltenia, local la munte, în Transilvania și Crișana.

ADVERTISEMENT

Codul galben de ploi a intrat în vigoare tot pe 1 septembrie la ora 10:00, dar se va menține până pe 2 septembrie, la ora 21:00. Aversele sunt valabile pentru vest, centru, nord, sud-vest și la munte. Nu vor lipsi gridina, vântul puternic și descărcările electrice.

ADVERTISEMENT
Tags: