News

MAE, avertisment pentru români. Țara UE în care se reintroduce controlul la frontiere

Informații importante pentru călătorii. O țară importantă din Europa reintroduce controalele la frontieră până în noiembrie
08.05.2024 | 20:05
MAE avertisment pentru romani Tara UE in care se reintroduce controlul la frontiere
Alertă de călătorie. Suedia reintroduce controlul la frontieră - Ce trebuie să știi. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o notificare privind călătoriile către Suedia, unde autoritățile au decis să reintroducă controlul la frontieră până în luna noiembrie.

Reintroducerea controlului la frontierele Suediei

Conform informațiilor furnizate de MAE, autoritățile suedeze au hotărât să instituie din nou măsuri de control la frontiera internă a statului, în intervalul 12 mai – 11 noiembrie.

ADVERTISEMENT

MAE sfătuiește cetățenii români să se asigure că au asupra lor, în permanență, în timpul călătoriei către și dinspre Regatul Suediei, un document de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României din Stockholm: +468205674. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și vor fi preluate de operatori disponibili în permanență.

ADVERTISEMENT

În plus, cetățenii români care se află într-o situație dificilă, specială sau de urgență au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46722511453.

MAE recomandă, de asemenea, consultarea paginilor web ale Ambasadei României la Stockholm: https://stockholm.mae.ro/ și ale MAE: www.mae.ro, pentru informații actualizate și detalii suplimentare.

ADVERTISEMENT

Rolul Ambasadei României la Stockholm

Misiunea diplomatică a României la Stockholm îndeplinește mai multe atribuții și are rolul de a promova și proteja interesele naționale românești și ale cetățenilor români, în conformitate cu normele dreptului internațional și legislația aplicabilă din România și Suedia, potrivit stockholm.mae.ro.

Ambasada facilitează dialogul între autoritățile române și cele suedeze în toate domeniile de colaborare care definesc relațiile bilaterale dintre cele două țări.

ADVERTISEMENT

„Echipa Ambasadei este dedicată promovării relaţiilor de prietenie dintre România şi Suedia, a valorilor noastre europene, a imaginii românilor în Suedia, a dezvoltării şi aprofundării în continuare a relaţiilor excelente care există între România şi Suedia, contribuind cu idei şi expertiză la formularea agendei de cooperare în plan politic, economic, cultural, academic şi ştiinţific, într-o manieră care să pună în valoare profilul european al României, potenţialul său de dezvoltare economică şi modernizare a societăţii, bogatul şi prestigiosul patrimoniu cultural românesc şi multiplele resurse intelectuale şi de talent ale românilor”, se mai arată pe site-ul autorităților.

 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu...
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu 31 de ani mai tânără decât miliardarul
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților