News

MAE: Avertizare de călătorie pentru Spania. Furtunile vor lovi mai multe zone din țară

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o avertizare de călătorie pentru Spania. Mai multe zone din țară vor fi lovite de furnuni
24.08.2021 | 21:17
MAE Avertizare de calatorie pentru Spania Furtunile vor lovi mai multe zone din tara
ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis că Peninsula Iberică se va confrunta cu vreme extremă. Au fost emise avertizări de cod galben și portocaliu de caniculă, dar și de furtuni.

Agenția Meteorologică de Stat – AEMET a Spaniei a anunțat femomene meteo extreme se vor manifesta în 24 și 25 august. Acetea vor afecta mai multe regiuni.

ADVERTISEMENT

MAE: Avertizare de călătorie pentru Spania. Furtunile vor lovi mai multe zone din țară

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică de Stat – AEMET a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă și a emis, pentru intervalul 24-25 august 2021, coduri portocaliu și galben de caniculă, ploi torențiale, vânt și furtuni”, transmite MAE.

Atfel, la data de 24 august s-a anunțat un cod galben de caniculă, cu temperaturi de până la 39ºC,  și vânt de coastă (forța 7)  pentru regiunea Galiția.

ADVERTISEMENT

În aceeași zi, s-a emis și o avertizare de galben de ploi, 20mm/h, pentru comunitățile Aragon, Catalonia și Comunitatea Valenciană, dar și una de cod galben de furtuni în comunitățile Madrid, Andaluzia, Aragon, Castilla y León, Castilla – La Mancha, Catalonia, Extremadura, Murcia și Comunitatea Valenciană.

Pentru ziua de miercuri, 25 august, a fost lansată o averizare de galben de furtuni  pentru comunitățile Madrid, Aragon, Castilla y León, Castilla-La Mancha și Catalonia.

ADVERTISEMENT

Totodată, în aceeași zi, a fost emisă și o atenționare de cod galben de vânt de coastă (forța 7) pentru regiunea Galiția.

MAE, sfaturi pentru cetățenii români

Ministerul Afacerilor Externe a sfătuit cetățenii români care intenționează să călătorească în Spania sau care se află deja acolo să se mențină informați cu privire la condițiile meteorologice.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca cetățenii români să consulte în permanență informațiile publice comunicate de autoritățile spaniole. De asemenea, în caz de urgență, se recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate să contacteze autoritățile competente, apelând telefonul de urgență 112”, a transmis instituția.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență,” a adăugat.

Mai mult, MAE a tranmis că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție mai multe linii telefonice, care funcționează permanent și unde pot cere ajutor. Le puteți vedea aici.

ADVERTISEMENT