News

MAE, prima comunicare în scandalul vămilor din Grecia! „Puteți aștepta ore întregi”

04.07.2020 | 16:32
MAE prima comunicare in scandalul vamilor din Grecia Puteti astepta ore intregi
ADVERTISEMENT

MAE a oferit o primă comunicare în scandalul vămilor din Grecia! Astfel, conform oficialilor români, cei care vor să meargă în concediu pe litoralul elen trebuie să aibă o răbdare de fier.

Se întâmplă lucrul acesta după ce grecii au închis 5 puncte de trecere. Acum, românii au de așteptat chiar și șase ore la granița dintre Bulgaria și Grecia.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, este formată o coadă lungă de 12 kilometri, conform celor de la MAE, care au precizat că există un flux de acces pentru mașinile înmatriculate în statele membre UE.

Ce se întâmplă în vămile din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe spune că a reluat în regim de urgență demersurile pe lângă Ministerul de externe elen. Partea română a solicitat autorităților elene identificarea în cel mai scurt timp a unor soluții care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata – Promachonas.

ADVERTISEMENT

MAE a cerut suplimentarea personalului și a echipamentelor de testare, cât și clarificarea în cel mai scurt timp a statutului punctului de frontieră Makaza.

„Ca și în zilele precedente, reprezentanți ai Ambasadei României la Sofia, precum și ai oficiului consular de la Salonic sunt prezenți în punctul de frontieră pentru a se asigura că cetățenii români primesc asistență consulară, dacă este cazul.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor comunicate de Ambasada României la Sofia, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 12 kilometri, timpul de așteptare fiind de aproximativ 6 ore.

Aglomerația din punctul de frontieră este generată de faptul că autoritățile elene testează toți cetățenii statelor non-UE.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a demersurilor efectuate de partea română, autoritățile elene au reluat procedura stabilită anterior de separare a fluxului de acces pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE.

De asemenea, la acest moment, procedurile de verificare a formularelor electronice sunt desfășurate simultan pe patru fluxuri, iar procedurile de testare de către trei echipe”, anunță MAE.

Vă reamintim că, potrivit datelor oficiale comunicate de autoritățile locale, ieșirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră – Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord).

Atenție! Ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz, așa că românii sunt sfătuiți mai degrabă să le ocolească.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: