ADVERTISEMENT
News

MAE: Turcia și-a modificat condițiile de intrare în țară pentru români. Măsurile, în vigoare de la 1 iunie

Autoritățile din Turcia au modificat condițiile de intrare în țară pentru cetățenii români, informează MAE.
Autor: Adrian Baciu | 01.06.2021 | 23:19
MAE: Turcia și-a modificat condițiile de intrare în țară pentru români. Măsurile, în vigoare de la 1 iunie
MAE: Turcia și-a modificat condițiile de intrare în țară pentru români. Măsurile, în vigoare de la 1 iunie. Sursa foto: hepta.ro

Într-un comunicat emis marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile de la Ankara au revizuit condițiile de intrare în Turcia, pentru români, în contextul pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Noile măsuri intră în vigoare chiar de la 1 iunie și se referă la accesul pe cale rutieră, aeriană și maritimă pe teritoriul ”Semilunei”.

S-au modificat condițiile de intrare în Turcia pentru cetățenii români. Anunțul MAE

Condițiile nu sunt deloc noi pentru cetățenii din țara noastră și vizează trei procedee de acces deja cunoscute. E vorba de vaccin, testul PCR și dovada trecerii prin boală.

Potrivit informării oficiale MAE, accesul pe cale rutieră, aeriană şi maritimă pe teritoriul Republicii Turcia este permis persoanelor care sosesc din România şi care prezintă unul dintre următoarele documente:

ADVERTISEMENT

”Rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia, sau al unui test rapid antigen efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii în Republica Turcia;

Un document emis de autorităţile statelor de domiciliu care atestă faptul că persoanele care sosesc în Republica Turcia au fost vaccinate împotriva COVID-19 şi că au trecut 14 zile de la efectuarea vaccinului (schema completă a vaccinării);

Un document oficial care atestă că persoanele în cauză au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni”.

ADVERTISEMENT

Ministerul de Externe mai precizează că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile turce, persoanele care sosesc în acest stat pot fi supuse, în mod aleatoriu, unei testări moleculare tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuată de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din Republica Turcia.

”Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.79.40 şi ale Consulatului General al României la Istanbul: +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537 şi Consulatului General al României la Izmir: +90 232 4650579, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Infecțiile Covid-19 din Turcia, în scădere

După ce în aprilie s-a confruntat cu un vârf al valului 3 din pandemie, cu peste 60.000 de cazuri pe zi, Turcia cunoaște acum o ameliorare a crizei sanitare.

  • 5.256.516 de cazuri a raportat Turcia în pandemie
  • 47.656 de turci au murit din cauza SARS-CoV-2
ADVERTISEMENT

Numărul zilnic de cazuri nu mai trece acum de 6.000 – 7.000 de infecții. La capitolul decese, circa 150-200 de cetățeni mor zilnic de Covid-19. În aprilie, media era de 350-400 de victime la 24 de ore.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT