News

Anunțul MAE despre românii blocați în Samothraki. Câți oameni au fost transferați

15.08.2019 | 17:45
Anuntul MAE despre romanii blocati in Samothraki Cati oameni au fost transferati
ADVERTISEMENT

Noul ministru de Externe, Ramona Mănescu, a vorbit despre situația turiștilor români care au rămas blocați pe insula Samothrakis din Grecia. Mănescu a susținut că s-a arătat neplăcut surprinsă de faptul că românii nu au fost printre primii luați de pe insulă. De asemenea, șefa diplomației românești a arătat și câți români au fost evacuați de pe insula greacă.

Ramona Mănescu a vorbit despre românii blocați în Samothraki

Mănescu a spus că până la această oră 200 de români și 45 de autoturisme au fost transferați de pe insula Samothrakis și că demersurile continuă. Ministrul de Externe a vorbit și despre felul în care au acționat diplomații acreditați în Grecia:

ADVERTISEMENT

„MAE s-a implicat încă din primul moment, împreună cu ambasadorul României la Atena, domnul Lucian Fătu, am fost în contact cu autorităţile elene, am dsicutat personal şi cu omologul meu grec. Toate autorităţile elene ne-au asigurat că vor face toate eforturile să gestioneze această situaţie într-un mod cât mai convenabil pentru turiştii străini. Sigur, pentru noi turiştii români sunt cei mai importanţi, aceste este şi motivul pentru care Consulatul General de la Salonic s-a impllicat. A fost singurul consul străin care a fost prezent în port pentru a-i primi şi pentru a asigura asistenţă consulară tuturor turiştilor români la întoarcere. A stat acolo ieri toată ziua, toată noaptea. A rămas acolo pentru că mai aşteptăm o cursă”, a declarat Ramona Mănescu, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

MAE a oferit precizări cu privire la turiștii români blocați pe insula Samothraki.
Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a oferit precizări cu privire la turiștii români blocați pe insula Samothraki *foto: digi24

Ce s-a întâmplat pe insula Samothraki din Grecia

„Mi-am arătat surprinderea și nu am putut să îmi ascund dezamăgirea că la prima cursă nu a fost niciun pasager român la bord. Au fost probabil neînțelegeri de limbă sau au fost probabil depășiți de situație cei care au gestionat această criză pe insulă. Sper că de acum încolo, dacă se mai întâmplă, Grecia să tragă concluzii. Nu ne-am dori ca turiștii români să rămână cu un un gust amar și să nu mai călătoreasă în Grecia”, a mai adăugat ministrul de Externe.

ADVERTISEMENT

Feribotul “SAOS II” care făcea legătura între insula Samothraki și orașul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută, iar nava trimisă să suplinească lipsa feribotului s-a stricat și ea. Astfel, mii de turiști s-au călcat în picioare pentru a pleca de pe insulă, printre ei numărându-se și numeroși turiști români.

Tags: