News

Mafia împarte mâncare gratuită italienilor care au rămas fără un loc de muncă. Autoritățile sunt în alertă

11.04.2020 | 16:59
Mafia imparte mancare gratuita italienilor care au ramas fara un loc de munca Autoritatile sunt in alerta
ADVERTISEMENT

Mafia italiană se implică în ajutorarea oamenilor rămași fără mâncare în plină pandemie de coronavirus. De asemenea, grupurile de crimă organizată din Italia ajută oamenii care au rămas fără bani din cauza crizei.

Mafia ajută oamenii săraci din Italia

Autoritățile sunt extrem de îngrijorate, în condițiile în care gesturile Mafiei îi fac pe aceștia să fie extrem de apreciați în rândul populației.

ADVERTISEMENT

Filmări cu mafioți împărțind hrană și alte ajutoare oamenilor nevoiași din Campania, Calabria, Silicia și Puglia au devenit virale.

De peste o lună au fost închise toate magazinele, cafenelele, restaurantele. Milioane de oameni lucrează în zona gri a economiei, înseamnă că nu au mai câștigat niciun ban în ultima lună. Dacă guvernul nu se implică mai repede, Mafia va prelua controlul și îi va ajuta pe acești oameni în schimbul vieților”, a explicat Nicola Gratteri, un procuror antimafia din zona Catanzaro.

ADVERTISEMENT

Desigur, ajutorul Mafiei nu este gratuit. Cel mai probabil, cei ajutați vor rămâne loiali mafioților și vor răspunde „prezent” atunci când Mafia va apela la ei în viitor, conform The Guardian.

Conform datelor oficiale, 3.3 milioane de italieni au fost afectați direct de criză, iar 1 milion lucrează în Sicilia, zonă controlată de Mafie.

ADVERTISEMENT

Societatea italiană stă pe un butoi cu pulbere și oamenii nemulțumiți, în special din sudul Italiei, par capabili de gesturi disperate, cum ar fi vandalizarea și jefuirea magazinelor.

Mafia intervine și distribuie gratis mâncare, însă scopul ascuns al organizației e racolarea de noi membri. Cosa Nostra din Palermo și Camorra din Napoli sunt extre mde active în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Conform profesorului Federico Varese, aceste tactici au fost aplicate de organizațiile mafiote de sute de ani, indiferent de țară. „Mafia nu face nimic pe gratis, nu sunt gesturi din altruism. Într-o zi, cine a fost ajutat va fi nevoit să ascundă o armă, un fugitiv sau să facă trafic de droguri”, a explicat Varese.

ADVERTISEMENT