MAFIA pariurilor la Mondial! A MITUIT arbitri şi jucători

Cu doar cîteva zile înainte de startul Campionatului Mondial din Brazilia, au apărut primele speculaţii legate de meciurile trucate. Cel mai bun exemplu este partida dintre Nigeria şi Scoţia,...
01.06.2014 | 17:50
MAFIA pariurilor la Mondial A MITUIT arbitri si jucatori

Cu doar cîteva zile înainte de startul Campionatului Mondial din Brazilia, au apărut primele speculaţii legate de meciurile trucate. Cel mai bun exemplu este partida dintre Nigeria şi Scoţia, terminată la egalitate, 2-2, după un autogol penibil al portarului nigerian. Avînd în vedere că toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură începutul Mondialului, oficialii FIFA se luptă să avem parte de un turneu final curat, neinfluenţat de mafia pariurilor.

Conform Ralf Mutschke, şeful securităţii la FIFA, oamenii care truchează meciuri nu vor sta departe de Mondial, chiar dacă toată lumea va fi cu ochii pe meciurile din Brazilia. Fost ofiţer de poliţie şi angajat al Interpolului, Mutschke a vorbit pe larg pentru BBC despre ce ne aşteaptă la Cupa Mondială.

Arbitrii au fost deja contactaţi de mafia pariurilor

Cel mai important lucru este faptul că o parte dintre jucătorii prezenţi la Mondial şi cîţiva arbitrii au fost deja contactaţi de mafia pariurilor.

Avem informaţii că s-a vorbit deja cu o parte din arbitrii de la Mondial şi cîţiva jucători. Cel mai mare pericol vine de la echipele care nu se bat pentru nimic, doar se bucură că sînt la turneul final, fără să spere la calificare”, a declarat oficialul FIFA.

“Este foarte posibil să fie trucat rezultatul final, însă cel mai mult se va umbla la numărul de goluri. Pentru un pariu la handicap asiatic sau număr de goluri ai nevoie doar de doi, trei jucători sau un arbitru. E mult mai simplu decît să cîştigi un meci” a spus Mutschke.

20.000 de dolari pentru un meci

Şeful securităţii de la FIFA spune şi sumele pe care se fac aceste blaturi. Conform acestuia, jucătorii primesc 20.000 de dolari pentru un meci care iese cum trebuie. Arbitrul cîştigă şi mai mult dacă influenţează direct rezultatul, pînă la 50.000 de dolari.

Mutschke a mai declarat pentru BBC că cei care vor truca meciurile nici nu vor călca în Brazilia pentru a vorbi cu jucătorii sau arbitrii. Aceştia au oameni trimişi, sau chiar cumpăraţi, în staff-ul tehnic al echipelor prezente.

O singură grupă e “curată”

Mutschke a declarat că, din informaţiile FIFA, o singură grupă este sigură şi nu s-a găsit nici o problema cu blaturile, Grupa D, din care face parte Italia, Anglia, Uruguay şi Costa Rica.

“Nu pot să dezvălui numele ţărilor suspecte din motive de siguranţă. Un singur lucru pot să vă spun, grupa D nu prezintă nici un risc. Probabil că 3 din cele 4 echipe vor să se califice şi nu vor sta cu gîndul la meciuri aranjate”, a spus Ralf Mutschke pentru BBC.

Cele mai sigure pariuri la Mondial

Meciurile aranjate vor exista cu siguranţă în Brazilia, lucru care este confirmat chiar de FIFA! Oficialii celei mai importante instituţii din fotbalul mondial a precizat şi care vor fi cele mai jucate pariuri la meciurile turneului final.

“Handicapul asiatic şi numărul de goluri vor produce cei mai mulţi bani, un gol în plus sau în minus fiind de multe ori neimportant. Echipele slabe vor putea pierde cu 3-0 sau 4-0, nu este nici o diferenţă. Deşi bookmakerii sînt puşi la punct cu toate informaţiile şi setează o limită de handicap potrivită, un singur jucător poate greşi şi o echipă puternică va taxa imediat orice greşeală. Aşa se poate ajunge de la 2-0 în minutul 85 la 4-0 în minutul 90. Aceleaşi greşeli fac şi trecerea de la sub 2,5 la peste” atenţionează oficialul FIFA.

Cupa Mondială din Brazilia va lua startul pe 12 iunie, meciul de deschidere fiind Brazilia – Croaţia, din grupa A.

“Se duc la un arbitru cu bani şi încearcă să îl cumpere. Dacă refuză, nu e nici o supărare. Pleacă zîmbind şi caută alt central. La fel se întîmplă şi cu jucătorii“, Ralf Mutschke, oficial FIFA

“Peste 70% din pariurile de la Cupa Mondială vor fi pe număr de goluri”, a spus Ralf Mutschke pentru BBC.