Fotbal intern

Maftei s-a infectat cu stafilococul auriu: “M-a durut de parcă m-ar fi lovit trenul!” Imagine ŞOC cu piciorul fotbalistului

Vasile Maftei este protagonistul celei mai bizare accidentări a începutului de sezon, în partida cu Rapid. Fostul căpitan al giuleştenilor a încercat o deposedare, dar a alunecat şi a suferit o...
16.10.2014 | 15:13

Vasile Maftei este protagonistul celei mai bizare accidentări a începutului de sezon, în partida cu Rapid. Fostul căpitan al giuleştenilor a încercat o deposedare, dar a alunecat şi a suferit o contuzie puternică la impactul cu gazonul sintetic de pe stadionul Concordiei. La cîteva zile de la accidentarea ce părea una banală, genunchiul lui Maftei a început să se umfle. Ulterior a aflat ca a contactat o infecţie cu stafilococul auriu, unul rezistent la antibioticele prescrise de medici.

“Am suferit o contuzie puternică, ce a fost coroborată cu o rană la genunchi. Cîteva zile m-a durut foarte tare, dar m-am antrenat normal. Cînd am ajuns acasă, după antrenament, am observat că mi s-a umflat genunchiul şi arăta foarte urît. Am ajuns ulterior la spital, unde mi s-au făcut analizele şi s-a stabilit că am contactat un stafilococ auriu, după această julitură”, a declarat Maftei, contactat de FANATIK.RO.

“Este foarte greu să joci pe un astfel de teren!”

Maftei a suferit o durere surdă în momentul impactului cu gazonul sintetic, singurul de pe un stadion de Liga 1. Drept dovadă stă imaginea cu genunchiul fundaşului, plin de puroi.

“Nu ştiu dacă este din cauza terenului sintetic de la Chiajna, în orice caz, este foarte greu să joci fotbal pe un astfel de teren, a fost groaznic atunci cînd m-am lovit, am simţit de parcă m-ar fi lovit trenul. Stafilococul putea fi contactat oricînd, avînd în vedere că am suferit o rană deschisă, nu îmi poate spune nimeni că în acel moment l-am contactat. Singura veste bună pe care am primit-o este că articulaţiile n-au fost atinse. Mîine mi se va face o incizie locală pentru drenarea puroiului, mi se vor schimba antibioticele, apoi se va putea stabili cînd voi putea reveni în teren. Dar, am fost asigurat că mai devreme de 12 zile nu voi fi recuperat”, a mai spus Maftei pentru FANATIK.RO.

ciden