Fotbal international

Magaye Gueye, pe o listă „selectă” a jucătorilor prinși dopați cu cocaină. Maradona și Mutu nu lipsesc

09.03.2021 | 19:33
Magaye Gueye pe o lista selecta a jucatorilor prinsi dopati cu cocaina Maradona si Mutu nu lipsesc
ADVERTISEMENT

Magaye Gueye a produs un nou scandal de proporții în România, însă de această dată, atacantul lui Dinamo a comis o încălcare gravă a regulamentului.

Magaye Gueye este jucătorul lui Dinamo care a fost prins dopat cu cocaină, informație anunțată în exclusivitate de FANATIK. iar atacantul „câinilor” tocmai a declanșat un nou scandal privind dopajul în România. Acum, ANAD a notificat deja LPF, FRF, MTS şi COSR în cazul lui Gueye, care va fi aspru pedepsit.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă în cele ce urmează o listă a jucătorilor de fotbal din toate timpurile care au fost prinși dopați cu cocaină, în listă regăsindu-se și numele regretatului Diego Armando Maradona, dar și al „Briliantului” Adrian Mutu.

Magaye Gueye intră într-o listă lungă a jucătorilor prinși dopați cu cocaină

Magaye Gueye se află în fața unui scandal imens, cu o amploare mult mai mare și mult mai gravă decât escapada din urmă cu câteva luni, când se relaxa într-un jacuzzi alături de două femei, în timp ce Dinamo traversa perioada în care se află și în prezent, adică una grea de tot.

ADVERTISEMENT

Gueye nu este singurul fotbalist prins dopat cu cocaină în istoria fotbalului, nici măcar în istoria fotbalului românesc, însă se înscrie într-o listă „selectă” a fotbaliștilor prinși că au consumat astfel de droguri.

Diego Maradona – poate cel mai celebru exemplu de fotbalist prins consumând cocaină. Viciul lui Maradona pentru „praful alb” a început pe vremea când avea doar 24 de ani și juca la Barcelona. În 1991, Maradona a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping, iar un an și jumătate a fost exclus din fotbal.

ADVERTISEMENT

Finalul carierei internaționale avea să vină în 1994, după meciurile cu Grecia și cu Nigeria de la Cupa Mondială, după ce „El Pibe De Oro” a fost depistat cu efedrină.

Paul Merson – fostul jucător al lui Arsenal a recunoscut public că era dependent de cocaină și de jocurile de noroc, dar susținut de club a scăpat de suspendare. Acesta a petrecut 6 săptămâni într-o clinică de reablitare.

ADVERTISEMENT
  • 30 de ani a împlinit Magaye Gueye pe 6 iulie

Scandalul lui Mutu de la Chelsea

Fotbalul românesc a mai cunoscut un scandal de cocaină, care s-a petrecut în perioada în care Adrian Mutu juca pentru Chelsea, testul fiind cerut chiar de către Jose Mourinho, antrenorul formației atunci. Urmările au fost drastice, Mutu a fost concediat de Chelsea.

Mark Bosnich – un alt fost jucător al lui Chelsea a fost depistat pozitiv cu cocaină. Acesta consuma până la 10 grame de cocaină pe zi și chiar John Terry, liderul echipei, a încercat să-i salveze viața și cariera, în zadar, din păcate.

Paulo Guerrero – căpitanul naționalei din Peru a fost la un pas să rateze meciurile țării sale de la Cupa Mondială din 2018, pentru că fusese suspendat după ce a fost prins consumând cocaină. Într-un final, acesta reușit să-și reducă pedeapsa cu 6 luni, motiv pentru care a fost pe teren la meciurilor peruvienilor la Campionatul Mondial din Franța.

Roman Eremenko – fostul mijlocaș al lui CSKA Moscova și jucător de bază al naționalei Finlandei a fost exclus doi ani din fotbal pentru că a fost depistat pozitiv cu cocaină la un test antidoping.

Rene Higuita – fostul portar legendar al naționalei Columbiei a recunoscut că pentru el „cocaina era ca un hobby”, dar a infirmat întotdeaună zvonurile conform cărora ar fi fost prieten bun cu Pablo Escobar, „lordul drogurilor”.

ADVERTISEMENT