News

Magazinul din România în care intri, îți iei produsele și pleci. Nu te atingi de bani, nu există vânzător

Unde va fi deschis magazinul în care intri, îți iei produsele și pleci? Va fi lansat în curând într-un oraș important din România.
18.05.2024 | 16:33
Magazinul din Romania in care intri iti iei produsele si pleci Nu te atingi de bani nu exista vanzator
Magazinul din România în care intri, îți iei produsele și pleci. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Magazinul din România în care intri, îți iei produsele și pleci. Va fi deschis în curând, în Capitală, fiind așteptat de sute de clienți. Nu există vânzători și nu te atingi de bani pentru a plăti produsele achiziționate.

Magazinul unde poți intra, iei produsele și pleci. Când va fi deschis

Vestea bună este dată de Penny, Rewe Group anunțând că va deschide primul magazin automon din România. Acesta va fi inaugurat pe 29 mai, potrivit retail.ro. De altfel, reprezentanții companiei spun că vor apărea și alte magazine în format clasic, în 2024, în mai multe orașe din România.

ADVERTISEMENT

„În 2024 dorim să deschidem între 35 și 40 de magazine în format clasic. Am deschis 346 anul trecut în total. Vom ajunge la 400 de magazine până în 2025. Vrem să atingem borna de 600 de unități până în 2029”, a transmis Daniel Gross, CEO Penny România, conform sursei citate.

Magazinul autonom va fi diferit față de cele clasice prin modul în care vor fi făcute cumpărăturile. În plus, va fi deschis non-stop. Clienții vor intra în magazin scanând un cod QR, vor lua produsele, iar apoi vor pleca în câteva secunde.

ADVERTISEMENT

Oamenii vor ieși pur și simplu din magazin, iar tranzacția va fi disponibilă la scurt timp în aplicația pe care clienții o vor descărca în telefoane și la care vor înregistra cardul bancar. În acest fel, cumpărăturile pot fi făcute și în câteva secunde.

Câte magazine Penny există în România

Grupul Rewe este deschis digitalizării, făcând investiții majore în acest proces. De exemplu, în februarie 2024 a fost lansat un „magazin inteligent”, în Germania, la hub-ul de încărcare EnBW Hypernetz EV din Lichtenau/Chemnitz.

ADVERTISEMENT

Astfel, clienții își pot încărca mașinile în timp ce cumpără diverse produse din magazinul inteligent. Pot lua o pauză de cafea, de prânz, având la dispoziție o gamă largă de produse, precum sandvișuri, salate sau wrap-uri.

Schimbările sunt binevenite într-o societate în care oamenii vor să facă cumpărături oricând și cât mai rapid, potrivit lui Mehmet Tözge, Director Smart Store Development la Lekkerland SE. Penny este parte a grupului german Rewe.

ADVERTISEMENT

În România, primul magazin a fost deschis în anul 2005. La ora actuală există peste 377 de magazine în întreaga țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea peste 6.500 de angajați, arată sursa menționată.

ADVERTISEMENT
Tags: