News

Magdalena a investit 4.000 de lei și nu mai are nevoie de maşină în oraş. Nu regretă deloc decizia: „Nu mă mai pot dezlipi de ea”

Magdalena a investit 4.000 de lei să se deplaseze rapid prin oraș. A lăsat mașina în parcare și nu regretă deloc decizia
31.08.2024 | 11:39
Magdalena a investit 4000 de lei si nu mai are nevoie de masina in oras Nu regreta deloc decizia Nu ma mai pot dezlipi de ea
Din ce în ce mai mulți români descoperă mobilitatea urbană fără mașini / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Magdalena face parte din mulții români care au lăsat mașina în favoarea trotinetei electrice. Alături de scutere și de biciclete, aceste vehicule au redefinit mobilitatea urbană, chiar dacă sunt criticate de o parte a populației.

Vânzări în creștere față de anul trecut

Magdalena a găsit soluția unei deplasări rapide prin oraș, mai ecologică și mai ieftină. În fața scumpirii benzinei și motorinei dar și a traficului infernal din marile orașe, din ce în ce mai mulți români își cumpără trotinete electrice.

ADVERTISEMENT

Posesorii de trotinete electrice spun că acestea sunt ideale pentru deplasările prin oraș, ajungând la destinație mai repede decât mașinile și transportul în comun. De altfel, vânzările de trotinete electrice au crescut cu 20% comparative cu anul trecut. La mare căutare rămân și bicicletele și scuterele.

„Ajung când vreau mult mai repede”

De când și-a cumpărat o trotinetă electrică, Magdalena preferă să-și lase mașina în parcare și să folosească noul mijloc de deplasare, pentru care a plătit totuși peste 4.000 de lei.

ADVERTISEMENT

„Am circulat cu cele de pe stradă şi acum am venit să mă echipez ca să merg regulamentar. Credeam că niciodată nu o să mă urc pe trotinetă, dar acum nu mă mai pot dezlipi de ea. Mai rapid pentru mine, ajung când vreau mult mai repede”, a declarat posesoarea, potrivit Observator.

Trotineta pe care a achiziționat-o Magdalena este una din segmentul premium. În general, grosul vânzărilor de trotinete electrice se situează într-o marjă de preț de 1.500 și 2.500 de lei. Cele din segmentul premium au un preț de pornire de peste 3.000 de lei.  „Vânzările au crescut în medie cu 15% pe modelele electrice”, a declarat pentru sursa citată Ștefan Alexandru, reprezentantul unui magazin de profil.

ADVERTISEMENT

Autonomie suficientă

În ce privește modelele care se caută, acesta a declarat: „Foarte mult modelele pentru adulţi, cele care au o autonomie mai mare în kilometri şi care se încarcă foarte repede. În medie, cam toate trotinetele au o autonomie de 30 de km şi timpul de încărcare undeva la patru ore”.

„Avem o creştere a vânzărilor de 30 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ele sunt limitate la 25 de kilometric pe oră, după care ai nevoie de un permis special pentru ce depăşeşte”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Vânzări bune înregistrează și bicicletele electrice și scuterele electrice, acestea din urmă putând fi cumpărate și prin Programul Rabla Plus prin care se oferă vouchere de până la 26.000 de lei,  și care au înregistrat creșteri ale vânzărilor de peste 40% față de anul trecut.

ADVERTISEMENT