Life

Magdalena Cidoiu, solista tarafului Vică Argint, a murit. Mesajul dureros transmis de fiul ei

Magdalena Cidoiu, cunoscută pentru aportul adus în taraful Vică Argint, din satul de lăutari Pârâul de Pripor, a încetat din viață. Regretata cântăreață de muzică lăutărească avea 78 de ani.
31.01.2022 | 19:37
Magdalena Cidoiu solista tarafului Vica Argint a murit Mesajul dureros transmis de fiul ei
Doliu în muzica populară. Magdalena Cidoiu, solista tarafului Vică Argint, a murit. Avea 78 de ani. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Vestea plecării la ceruri a artistei din județul Gorj a fost făcută publică de fiul său, Nicolae, care a lăsat un mesaj dureros pe rețelele de socializare. Bărbatul consideră că mama sa a murit prea devreme.

Magdalena Cidoiu avea 78 de ani. În prezent, nu se știe care este cauza decesului interpretei de muzică lăutărească, care era solista tarafului Vică Argint. Artista a lăsat un gol în inimile celor dragi.

ADVERTISEMENT

A fost o cântăreață de nota zece și o mamă extraordinară pentru fiul său, Nicolae, care și-a dezvăluit dragostea pentru femeia care l-a adus pe lume.

Doliu în muzica populară. Magdalena Cidoiu, solista tarafului Vică Argint, a murit. Avea 78 de ani

„S-a stins din viață mama mea Magdalena Cidoiu. Ai plecat prea repede mamă și ne-ai lăsat un gol imens în suflet. Ai fost o mamă exemplu care ai muncit toată viața să ne fie nouă bine!

ADVERTISEMENT

Te-am iubit enorm chiar dacă nu am știut să îți arăt asta și te voi iubi și dincolo de moarte!”, este mesajul lăsat de fiul artistei, Nicolae Cidoiu, pe pagina de Facebook.

Magdalena Cidoiu a fost apreciată mereu pentru cântecele autentice și pentru interpretarea de excepție a doinelor, horelor și sârbelor oltenești. Era una dintre artistele care nu lipsea de la nedeile și târgurile de peste an din zona de nord a Olteniei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, regretata solistă a participat la diferite manifestări folclorice din țară. A fost invitată la numeroase emisiuni TV alături de alți lăutari din zona în care a devenit celebră.

Magdalena Cidoiu, un alt lăutar din Gorj care pleacă la Ceruri

Magdalena Cidoiu a lăsat în urma sa foarte multă durere și suferință. Moartea solistei vine la numai câteva zile după ce o altă artistă a muzicii lăutărești s-a stins din viață, și anume Rela Ciulei.

ADVERTISEMENT

„Incredibil! La câteva zile de la plecarea Relei Ciulei aflăm că un alt tezaur al Gorjului – Magdalena Cidoiu- pleacă spre eternitate!

Magdalena Cidoiu trăia pentru a duce mai departe moştenirea imensă primită de la înaintaşii săi – cântecul – pe care, şi ea, l-a lăsat moştenire copiilor şi nepoţilor săi, un fel de a trăi în patria lăutarilor gorjeni – satul de lăutari Pârâul de Pripor.

Cu un repertoriu vast (pe care ca un adevărat reper l-a dăruit soliştilor ce o căutau acasă, la Pârâu) a fost nelipsită, zeci de ani, de la nunţi, botezuri, cramuri, înmormântări. 

A fost nelipsită de pe scenele Festivalurilor de Tarafuri ori de la evenimentele de mare ţinută organizate de Maestrul Grigore Leşe, Luminiţa Tucă ori Speranţa Rădulescu.

Coana Mărgălina a fost pentru mine cea mai frumoasă voce a folclorului gorjenesc autentic! O bucurie! A fost un privilegiu întâlnirea!

O să păstrez vie în suflet, mereu, amintirea unui om și a unui artist de poveste – Mărgălina Cidoiu. Dumnezeu să te odihnească și să te primească în Împărăția Cerului!”, a declarat fostul purtător de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, Iani Gârbaciu.

ADVERTISEMENT