News

Magistrat timișorean, mort de Covid-19. Acum câteva zile, un lider PNL cerea ajutor pentru viața lui

04.09.2020 | 23:51
Magistrat timisorean mort de Covid19 Acum cateva zile un lider PNL cerea ajutor pentru viata lui
ADVERTISEMENT

Avocatul Cătălin Şerban, fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, unde era internat de mai multe zile pe secţia de Terapie Intensivă, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Omul de afaceri Romeo Dunca anunţase în urmă cu câteva zile că oferă recompensă 10.000 de lei persoanei care va dona plasmă pentru salvarea avocatului.

ADVERTISEMENT

Potrivit medicilor, starea avocatului Cătălin Şerban a fost una gravă, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19 şi, deşi a primit plasmă şi a fost ajutat să respire cu ajutorul unui plămân artificial, organismul său a fost mult prea slăbit, astfel că în cursul zilei de vineri, a decedat.

Liderul PNL Romeo Dunca a cerut ajutor pentru salvarea avocatului Cătălin Șerban

În urmă cu o săptămână, familia şi prietenii au lansat un apel disperat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

„Cei care aţi trecut prin infectarea cu Covid, sub orice formă, faceţi un gest de umanitate şi donaţi plasmă. Căutăm cu disperare plasmă cu anticorpi pentru un tânăr infectat Covid, avocat Cătălin Şerban, 44 de ani, soţ şi tată, fără alte boli asociate, aflat în stare gravă la ATI Spital Victor Babeş Timişoara. Sperăm din suflet să primească, să îi mai fie de folos. Se încearcă orice variantă, în asemenea situaţii”, este mesajul postat pe Facebook de anturajul acestuia.

Omul de afaceri Romeo Dunca, candidat din partea PNL la Consiliul Judeţean Caraş – Severin, a anunţat că oferă o recompensă de 10.000 de lei persoanei care donează plasmă în acest caz.

ADVERTISEMENT

Cătălin Şerban avea 44 de ani şi a fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara între 2009 şi 2012, când a fost suspendat din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii, după ce a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă.

Acesta a fost condamnat la închisoare în 2015 pentru fapte de corupţie în dosarul Moldomin.

După ispășirea  pedeapsei, Cătălin Șerban s-a înscris în Baroul Mehedinţi unde a activat ca avocat.

ADVERTISEMENT