Fotbal intern

„Magiun” Barbu, totul despre celebrul Dinamo – Foresta 4-5! “Ar trebui să fiu ori mincinos, ori nebun”

11.04.2019 | 23:04
Magiun Barbu totul despre celebrul Dinamo  Foresta 45 Ar trebui sa fiu ori mincinos ori nebun

Aproape 19 ani au trecut de la celebrul Dinamo – Foresta încheiat cu scorul de 4-5 după ce haita lui Cornel Dinu a condus cu 4-0! „Magiun” Barbu, antrenorul Fălticeniului recunoaște că nu s-a gândit nicio clipă că echipa lui ar mai putea să întoarcă acel meci. Tehnicianul spune ci zâmbetul pe buze că tot ceea ce avea în cap la un moment dat era ca Foresta să dea și ea măcar un gol ca să nu se facă prea rău de râs.

Magiun Barbu, totul despre celebrul Dinamo – Foresta 4-5!

„Ar trebui să fiu ori mincinos, ori nebun, ca să spun că mai credeam atunci într-un rezultat pozitiv. Mă gândeam să dăm şi noi măcar un gol, ca să nu ne facem de circ. Te bătea campioana pe terenul ei cu 4-1 sau 4-2, pe noi echipă mică, nou-promovată, n-avea nimeni nimic a ne reproşa. Dar când s-a făcut 4-3, am început să dau din nas. La 4-4, vroiam să se termine mai repede. La 4-5, am căzut toţi pe spate, mă ciupeam să văd dacă nu visez. Ce să zic, aşa ceva se întâmplă poate la 100 de ani. Şi „blat” să fie şi tot e greu să dai cinci goluri în 28 de minute. Dar când vrea Cel de Sus, o face cum n-o face şi iese. Dacă te mai uiţi şi vezi prestaţia noastră din repriza secundă, zici că noi eram echipă de Liga Campionilor, iar Dinamo una oarecare”, a declarat Marin Barbu pentru Pro Sport.

La finalul acelui sezon, Foresta a retrogradat. Marin Barbu spune că jocurile de culise au trimis echipa din Fălticeni în eșalonul secund. „Atunci, dacă nu erai în „Cooperativă”, erai halit. La Foresta m-au afectat zdravăn. Iar când am fost la Piatra Neamţ nu prea i-am simţit „beneficiile”, pentru că i se diluase puterea. De două ori am promovat în Liga I şi de alte două ori am scăpat-o pe Ceahlăul de la retrogradare, când chiar a trebuit să joc. I-am bătut la Bucureşti pe Rapid, cu Hizo antrenor, ca să ne salvăm”, a mai spus Barbu.

Magiun Barbu, totul despre celebrul Dinamo - Foresta 4-5! Marin Barbu in meciul de fotbal dintre Juventus Bucuresti si FC Botosani, contand pentru Liga 1 Betano,disputat pe stadionul Ilie Oana din Ploiesti, vineri 15 septembrie 2017. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Marin Barbu a antrenat în 2015 și în campionatul din Algeria

Barbu, semnal de alarmă

Marin Barbu este nemulțumit de cum a ajuns fotbalul românesc. Dispariția echipelor de tradiție a reprezentat o adevărată lovitură. „Asta s-a întâmplat deoarece aceste echipe au intrat pe mâinile unor aşa-zişi afacerişti. Unii pur şi simplu şi-au bătut joc, alţi au fost „ajutaţi” ca să dispară acestea. Uite, vin cu exemplul lui Copos, care a băgat banii lui la Rapid, ba a făcut şi performanţă, iar după ce a plecat el, s-a ales praful. De aceea, nu mi s-a părut OK ceea ce i s-a întâmplat. Acelaşi lucru îl spun şi despre Gică Popescu, şi despre Jean Pădureanu. Dacă oamenii au greşit, le iei bani, dar de ce să-i mai bagi şi la puşcărie? Ies cumva mai buni de-acolo? S-a vrut să se dea un exemplu cu fotbalul şi astfel l-au îngropat”, a adăugat Barbu

Nici conflictul FCSB – CSA Steaua nu l-a lăsat indiferent pe Barbu. „Ca la România. Două Craiove, trei Timişoare, am văzut că a mai apărut şi un Dinamo în Liga 4. O nebunie totală care evident că nu e benefică. A fost un pic şi vina lui Gigi, că n-a fost un pic mai maleabil. La el ce-i în guşă, şi-n căpuşă. Iar generalii din Armată sunt nişte oameni foarte orgolioşi. Totuşi, Becali dacă nu băga bani la Steaua, vorbeam şi de ea acum la timpul trecut”, a mai zis Marin Barbu.

  • 60 de ani are Marin Barbu, tehnician care a pregătit-o ultima oară pe Juventus București
Tags: