Sport

Magnus Carlsen prezent în Grand Chess Tour! Premierul croat a făcut prima mutare

A început etapa 3 a circuitului șahistic Grand Chess Tour 2023 la care participă și Magnus Carlsen. SuperUnited Rapid & Blitz Croatia are loc la Zagreb până pe 10 iulie.
05.07.2023 | 16:17
Magnus Carlsen prezent in Grand Chess Tour Premierul croat a facut prima mutare
A început etapa 3 a circuitului șahistic Grand Chess Tour 2023 la care participă și Magnus Carlsen. SuperUnited Rapid & Blitz Croatia are loc la Zagreb până pe 10 iulie
ADVERTISEMENT

Etapa de rapid & blitz din cadrul turneului internațional Grand Chess Tour a început miercuri, 5 iulie, la Zagreb, după ce primele două, cea din București (șah clasic) și Varșovia (rapid & blitz), s-au încheiat cu victoria lui Fabiano Caruana, respectiv Magnus Carlsen.

Premierul Croației a dat startul în etapa 3 a Grand Chess Tour 2023

Ceremonia de deschidere a etapei 3 Grand Chess Tour 2023 a avut loc marți, 4 iulie, în prezența premierului Croației, Andrej Plenkovic, care a și făcut prima mutare ceremonială cu multiplul campion mondial Magnus Carlsen.

ADVERTISEMENT

Magnus Carlsen Grand Chess Tour 2023

Norvegianul este în centrul atenției, alături de ceilalți nouă șahiști care vor concura – Ian Nepomniachthi, Fabiano Caruana, Alireza Firouzja, Jan-Krzysztof Duda, Viswanathan Anand, Dommaraju Gukesh, Ivan Saric, Richard Rapport și Constantin Lupulescu, ultimii doi jucând sub culorile României.

Magnus Carlsen Grand Chess Tour 2023

Fondul total de premii al etapei este de 175.000 de dolari, iar 40.000 de dolari vor reveni câștigătorului celei de-a treia etape. Premiile întregului circuit Grand Chess Tour 2023 ajung anul acesta la 1,4 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

În paralel cu competiția, Fundația de Șah Kasparov în colaborare cu Comisia Antrenorilor din Uniunea Europeană de Șah și Academia Europeană de Șah organizează sâmbătă, 8 iulie, prima conferință europeană pentru antrenorii de șah, la care marele campion Garry Kasparov va fi speaker.

Magnus Carlsen Grand Chess Tour 2023

Fundația Superbet a adus Grand Chess Tour în România

Ediția 2023 a turneului fondat de Garry Kasparov a debutat la București cu etapa Superbet Chess Classic România 2023, prima din cele cinci etape ale circuitului internațional Grand Chess Tour 2023, disputate în Europa și Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Fondul de premiere al ediției din 2023 a fost asigurat de principalii sponsori – Fundația Superbet și Saint Louis Chess Club, ambele organizații non-profit care susțin educația prin șah și misiunea GCT de a promova sportul minții în toate colțurile lumii.

Din 2019, Grand Chess Tour este prezent în România prin intermediul Fundaţiei Superbet. Din 2022, Fundaţia a devenit partener strategic global în organizarea Grand Chess Tour, prin
organizarea a trei etape ale circuitului – Bucureşti, Varşovia şi Zagreb.

ADVERTISEMENT

Magnus Carlsen Grand Chess Tour 2023

Președintele Fundației Superbet, discurs la Zagreb

”A investi în șah nu este doar o pasiune pentru noi, este esențial”, și-a început scurta intervenție președinta Fundației Superbet, Augusta Dragic, prezentă la Zagreb la ceremonia de deschidere.

”Șahul dezvoltă abilități de gândire strategică, luare a deciziilor și planificare care sunt neprețuite în diferite domenii, inclusiv afaceri, finanțe și politică. De aceea, credem că investiția în șah promovează inovația și antreprenoriatul, dotând viitorii lideri cu abilitățile necesare pentru a reuși în orice domeniu.

Un turneu internațional ca acesta oferă avantaje economice țărilor gazdă, generând venituri din turism, creând oportunități de angajare, îmbunătățind imaginea unei națiuni”, a ținut să mai puncteze președinta Fundației.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Aerul condiționat poate face ravagii. Sănătatea, grav afectată
Aerul condiționat poate face ravagii. Sănătatea, grav afectată
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită