Sport

Magnus Johansson a câştigat procesul cu CSM Bucureşti. Câţi bani are de recuperat tehnicianul suedez

29.07.2020 | 12:51
Magnus Johansson a castigat procesul cu CSM Bucuresti Cati bani are de recuperat tehnicianul suedez
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a colaborat pentru o scurtă perioadă de timp cu antrenorul suedez Magnus Johansson, mai precis pe durata a numai opt partide, după care nordicul a fost demis în urma eşcului din Liga Campionilor în faţa lui Bietigheim. Numai că decizia luată de conducerea clubului bucureştean a fost una ca un cuţit cu două tăişuri, pentru că tehnicianul demis a intentat proces.

Şi nu doar a acţionat în instanţă clubul sponsorizat de Primăria Capitalei, ci a şi câştigat litigiul, ceea ce înseamnă că va trebui să primească suma de 56.640 RON cu titlu de remuneraţie contractuală la care se adaugă un mizilic de 2275, 20 RON, reprezentând cheltuielile de judecată. În total 58.921 RON.

ADVERTISEMENT

“Admite cererea. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 56.646 de lei cu titlu de remunerație contractuală. Obligă pârâta să plătească reclamantului cheltuieli de judecată: 2275,20 de lei reprezentând taxa judiciară de timbru”

Magnus Johansson a stat trei luni şi a câştigat procesul cu CSM Bucureşti

Magnus Johansson nu este singurul antrenor care a activat la CSM Bucureşti şi care a decis după ce a fost înlăturat să meargă să îşi caute dreptatea în justiţie. Ultimul antrenor demis, un alt suedez, Tomas Ryde, a anunţat că şi el va da în judecată CSM, pentru a-şi recupera toţi banii.

ADVERTISEMENT

Un asemenea lucru este posibil ca urmare a faptului că toţi tehnicienii străini care au trecut în ultimii doi ani pe la echipa Primăriei şi-au inclus în contracte o clauză privind obligativitatea conducerii CSM de a le achita toţi banii dacă vor fi concediaţi.

Antrenorii şi-au trecut clauze speciale în contract în caz de demisie

Acest lucru a condamnat din start clubul bucureştean, care nu avea nici cea mai mică şansă în instanţă, devenind bun de plată de fiecare dată, pentru că a putut accepta astfel de clauze contractuale.

ADVERTISEMENT

Din iunie 2013, de când CSM Bucureşti a devenit clubul cu cel mai mare buget din România, pe banca tehnică a echipei feminine s-au perindat patru antrenori români (Vasile Mărgulescu, Lucian Ghiulai, Aurelian Roșca, Adrian Vasile (actual) și 8 “străini”: 4 danezi (Mette Klit, Jakob Vestergard, Kim Rasmussen, Helle Thomsen), 3 suedezi (Per Johansson, Magnus Johansson, Tomas Ryde), un sârb (Dragan Djukici).

Foarte mulţi bani plătiţi de clubul bucureştean antrenorilor demişi

Grav este că, urmare a acestor contracte beton ale antrenorilor demişi, la care juriştii lui CSM Bucureşti au rămas impasibili, a trebuit să se plătească sau se vor plăti prin instanţă sume uriaşe de bani, pentru că majoritatea celor demişi aveau încheiate înţelegeri pe termen de doi ani!

ADVERTISEMENT

Unii dintre ei au avut salarii foarte mari, în jur de 10.000 de euro, cazul lui Jakob Vestergaard sau Helle Thompsen, aşa încât faptul că primul a stat doar şapte luni şi a doua opt luni a însemnat un prejudiciu serios în bugetul bucureştencelor. Cel mai puţin a stat tocmai cel care a câştigat acum în tribunal, Magnus Johansson, dar sentinţa nu este definitivă, CSM având dreptul să facă recurs.

ADVERTISEMENT