Fotbal intern

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

22.08.2018 | 01:07
Mahlangu a plecat la Ludogoret Dinamo a confirmat Fanatik Ce salariu va lua mijlocasul

May Mahlangu a plecat de la Dinamo Bucureşti! Veteranul de la mijlocul “câinilor roşii” a primit o ofertă excelentă din Bulgaria, de la Ludogorets şi a luat calea spre Razgrad. Mijlocaşul central a ajuns la echipa lui Cosmin Moţi şi Claudiu Keşeru.


Update. FC Dinamo Bucureşti a confirmat informaţia oferită în EXCLUSIVITATE de FANATIK.RO. May Mahlangu a fost transferat la Ludogoreţ Razgrad.

“OFICIAL. May MAHLANGU la PFC Ludogorets Razgrad

București, 21 august 2018. FC Dinamo București și PFC Ludogorets Razgrad au ajuns astăzi la un acord pentru transferul definitiv al jucătorului May Mahlangu (29 de ani) la campioana Bulgariei.
Transferat la clubul din Ștefan cel Mare în urmă cu doi ani, May Mahlangu a adunat 72 de meciuri și a înscris trei goluri pentru Dinamo în toate competițiile (62/3 în Liga 1, 4/- în Cupa României, 3/1 în Cupa Ligii și 2/- în Europa League).
FC Dinamo București îi mulțumește lui May Mahlangu pentru evoluțiile în tricoul alb-roșu și îi urează mult succes la noua sa echipă!

1 trofeu a câștigat Mahlangu la Dinamo, Cupa Ligii în 2017.

29 de ani a împlinit Mahlangu în luna mai a acestui an. Component al primei reprezentative a Africii de Sud, Mahlangu și-a început cariera europeană în Suedia la IFK Hässleholm (2008-2009) și a mai evoluat pentru Helsingborg (2009-2013), IFK Göteborg (2014), Konyaspor (2014-2015), St. Truiden (2015-2016) și FC Dinamo București (2016-2018).

7 titluri consecutive a câștigat Ludogorets Razgrad în Bulgaria. Echipa la care evoluează internaționalii români Cosmin Moți, Dragoș Grigore și Claudiu Keșeru domină autoritar, din 2011, campionatul de la sud de Dunăre” au anunțat bucureștenii într-un comunicat postat pe contul oficial de facebook.


FANATIK.RO a aflat că în schimbul mijlocaşului sud-african, Dinamo va încasa 500.000 de euro. Mahlangu a primit de la bulgari un salariu de 30.000 de euro pe lună, timp de trei ani. Transferul a fost efectuat încă de luni seara. Mahlangu a ajuns la Dinamo în vara lui 2016, de la Saint Truden, din prima ligă din Belgia. În total, a jucat pentru trupa din Ştefan cel Mare în 70 de meciuri, cu 3 goluri şi 3 pase decisive în tricoul “câinilor”. De asemenea, Mahlangu a prins şi 19 meciuri în naţionala Africii de Sud, cu 2 goluri înscrise pentru selecţionata echipei sale.

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Ce se întâmplă cu Nistor

Transferul lui Mahlangu la Ludogoreţ vine în contextul în care Gigi Becali face presiuni pentru a-l aduce pe partenerul africanului din mijlocul lui Dinamo, Dan Nistor. Gigi Becali a şi făcut o ofertă în acest sens: “I-am zis iniţial 500.000 de euro sau Qaka şi bani. Azi, spun 500.000 de euro plus Qaka, pe care am dat 400.000 de euro. A zis că o să aibă probleme cu fanii. Dar de ce să aibă probleme? Ia un fotbalist de 23 de ani pentru unul de 30 de ani şi mai ia şi bani!” ,  este suma pe care Becali i-a înaintat-o lui Ionuţ Negoiţă.

Cu o seară înainte, legenda lui Dinamo, Cornel Dinu, a spus la Telekom Sport că Mahlangu şi Nistor ţineau tot jocul echipei în spate şi că ar fi o greşeală dacă s-ar renunţa la ei : “Cred că a fost o aruncare pe piaţă a celor de la FCSB. Dinamo nu cred că ar face o asemenea mutare. Nu s-ar justifica. Dacă îi scoţi pe May şi pe Nistor din echipă, te faci de râs! Nistor valorează în jurul a 2-3 milioane de euro. Diferenţa este foarte mare. Dinamo are fotbaliști care joacă în propria jumătate, iar Nistor face diferenţa pentru că joacă şi în jumătatea cealaltă. Jucătorii ăştia se caută. Sunt mult mai scumpi”.

Mahlangu, ultimul din seria transferurilor lui Negoiţă

Aceeaşi opinie o are şi Ioan Andone, fostul antrenor al lui Dinamo: “Eu l-am adus din Belgia, am luat informații de la Torje. Un jucător excepțional. Cred că e cel mai bun mijlocaș din România. Eu l-am folosit și la margine, l-am folosit în stânga și a făcut un meci excepțional. El nu prea a făcut pregătirea de vară pentru că a fost accidentat. El cu Nistor sunt cei doi care țin Dinamo acolo sus
Mahlangu e ultimul dintr-o serie de jucători la care patronul lui Dinamo a renunţat în ultima perioadă. Pe lângă Mahlangu, “câinii” i-au mai pierdut şi pe Valentin Costache (700.000 de euro), Ionuţ Nedelcearu (600.000 de euro), Steliano Filip (300.000 de euro) şi Paul Anton (400.000 de euro). De asemenea, în ianuarie 2017, Harlem Gnohere a ajuns la FCSB în schimbul a doar 250.000 de euro.