News

MAI anunță o sesiune de admitere în cele 6 unități de învățământ preuniversitar. Mii de posturi, scoase la concurs

O sesiune de admitere în cele 6 unități de învățământ preuniversitar ale MAI va avea loc în perioada 2 septembrie - 3 noiembrie 2021. Mii de posturi sunt scoase la concurs.
01.09.2021 | 19:07
MAI anunta o sesiune de admitere in cele 6 unitati de invatamant preuniversitar Mii de posturi scoase la concurs
MAI anunță o sesiune de admitere în cele 6 unități de învățământ preuniversitar. Mii de posturi, scoase la concurs. Sursa foto: campinatv.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță scoaterea la concurs a peste 2.600 de posturi în şcolile de poliție, jandarmi și pompieri.

Admiterea are loc în perioada 2 septembrie – 3 noiembrie, în cele 6 unități de învățământ postliceale din subordinea MAI.

ADVERTISEMENT

MAI anunță o nouă sesiune de admitere la școlile de Poliție. Câte locuri sunt disponibile

Într-un comunicat de presă emis miercuri, 1 septembrie, MAI anunță că în perioada 2 septembrie – 3 noiembrie 2021 va organiza o nouă sesiune de admitere în cele 6 unități de învățământ preuniversitar ale Ministerului Afacerilor Interne.

Este vorba despre cele 6 unităţi de învăţământ preuniversitar ale Ministerului Afacerilor Interne: Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” – Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ”Avram Iancu” – Oradea, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” – Fălticeni, Școala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” – Boldeşti.

ADVERTISEMENT
  • 2.668 de posturi sunt scoase la concurs în școlile postliceale ale MAI

Din totalul locurilor de mai sus, avem 1.592 de posturi pentru agenţi de poliţie, 225 pentru agenţi de poliţie de frontieră, 551 de locuri pentru subofiţeri de jandarmi, 275 pentru subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă şi 25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.

Unde și când se pot depunere cererile de înscriere în concurs

Potrivit MAI, cererile tip de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în perioada 2-14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

ADVERTISEMENT

Toate unităţile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite aceste cereri. Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

ADVERTISEMENT

Programul pentru proba de evaluare fizică

Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, astfel:

  •  Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
  •  Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
  •  Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
  •  Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
  •  Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;
  •  Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;
  •  Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – pentru toți candidații înscriși la această școală.

Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor în data de 9 octombrie 2021, iar rezultatele obținute vor fi postate pe site-ul oficial al unităților de învățământ.

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 11 – 31 octombrie 2021.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021, mai anunță MAI.

ADVERTISEMENT
Tags: