News

Avertismentul poliției pentru colindătorii la boxă: „Colinde, nu zgomot!”

Ministerul Afacerilor Interne îi avertizează pe colindători să nu folosească boxe, aceștia riscând să fie sancționați pentru tulburarea ordinii publice.
24.12.2021 | 10:44
Avertismentul politiei pentru colindatorii la boxa Colinde nu zgomot
ADVERTISEMENT

Pe pagina de Facebook a MAI a apărut un mesaj de avertizare a colindătorilor care ar vrea să utilizeze boxele pe stradă pentru a difuza colindele.

Poliția le amintește că la colindat se cântă cu vocea, „din inimă pentru inimi”, iar colindele la boxă nu sunt colinde.

ADVERTISEMENT

Mesajul este menit să pună capăt unei mode care s-a abătut mai ales asupra Capitalei în ultimii ani în care grupuri de „colindători” pun colinde la boxă pentru a se face auziți.

„Colindele la boxă nu sunt colinde”

Se cântă cu vocea din inimă pentru inimi! Ele bucură sufletul și ne introduc în superba atmosferă a Sărbătorilor de Iarnă fără a deranja timpanele. Colindele la boxă nu sunt colinde!” se spune în mesajul Ministerului Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT

Mesajul este însoțit de o fotografie a unui câine polițist care privește nedumerit la o boxă pusă pe asfalt.

boxa-fb-mai
Imaginea atașată postării MAI de avertizare a colindătorilor la boxă

Mesajul nostru, susținut și de Abel (câinele polițist din poză), este unul simplu: De Sărbători… Colinde, nu zgomot!”, cere poliția.

ADVERTISEMENT

Pe lângă respectarea liniștii publice, în încheiere colindătorilor li se amintește să respecte și regulile sanitare valabile în  momentul de față.

La final, există și un mesaj pentru care primesc colindători.

Dacă primiți colindători, vă rugăm să fiți siguri că vin la colindat și nu la “colectat”!”, se mai spune în mesajul Ministerului de Interne.

ADVERTISEMENT

Primele relatări despre colindatul „la boxă” au apărut în 2018, iar de atunci fenomentul s-a amplificat în fiecare iarnă. Astfel, încă de pe la începutul lunii decembrie, pe străzile Capitalei pot fi văzuți haite de colindători care doar pornesc muzica difuzată la boxă și apoi așteaptă să primească bani pentru tărăboiul creat.

Poliția a început să aplice amenzi pentru această formă netradițională de colindat, întrucât utilizarea boxelor tulbură liniștea publică.

Printre cei mai porniți împotriva colindului la boxă este primarul sectorului 6 care a avertizat că toți cei care vor face acest lucru în sectorul de care se ocupă va fi amendat.

Colindătorii sunt bine primiți în Sectorul 6, dar nu cu boxe date la maxim printre blocuri, nu cu înregistrări cu munca altora. Aviz colindătorilor cu boxe, doar ieri Poliția Locală a dat 21 de amenzi pentru tulburarea liniștii publice. În Sectorul 6 așteptăm colindători adevărați! Sărbători liniștite!”, anunța Ciucu pe 8 decembrie.

ADVERTISEMENT