MAI declară război clanurilor interlope! Descinderi cu 9.000 de polițiști și jandarmi la zeci de locații din țară

Flaviu Popa   
în HotNews
08/08/2020, 16:24
MAI declară război clanurilor interlope! Descinderi cu 9.000 de polițiști și jandarmi la zeci de locații din țară
Un șef al Poliției Capitalei susține că toate clanurile mafiote au oameni infiltrați în politică și poliție. Sursa foto: hepta.ro

MAI a transmis că a efectuat în ultimele 24 de ore 20 de descinderi la persoane bănuite de infracțiuni.

Mascații au descins la interlopi bănuiți de comiterea unor fapte grave precum tâlhărie și trafic de droguri.

Potrivit MAI, prin vocea purtătorului de cuvțânt Monica Dajbog, au fost vizate 20 de locații la nivel național.

MAI a declarat război clanurilor interlope și a efectuat zeci de descinderi

Potrivit datelor oficiale, pe teritorul României a avut loc o acțiune de amploare a Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu structurile teritoriale, pentru identificarea persoanelor care deţin ilegal arme şi aparţin unor grupări infracţionale sau se află în stare conflictuală cu alte persoane.

Ca urmare a acţiunii de ieri sunt cercetate 40 de persoane pentru săvârşirea unor infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Totodată, au fost indisponibilizate 33 de arme, 330 de cartuşe şi peste 8.500 de proiectile destinate armelor tip airsoft. S-au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de peste 130.000 de lei“, a transmis purtătorul de cuvânt al MAI.

Peste 9.000 de polițiști și 3.000 de jandarmi au constituit peste 4.500 de patrule la nivelul întregii țări și au intervenit la peste 3.600 de evenimente, sesizate majoritatea prin 112.

Opt persoane urmărite național sau internațional au fost depistate alături de alți 130 de autori de infracțiuni, în flagrant.

Oamenii legii au aplicat aproximativ 8.000 de sancțiuni contravenționale și au confiscat bunuri în valoare de peste 140.000 de lei.

Prin prezenţa activă, în teren, în mijlocul comunităţii, a poliţiştilor şi jandarmilor se urmăreşte descurajarea persoanelor care intenţionează să comită fapte ce pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor de bună-credinţă. Vă asigurăm că, în cazul producerii unor evenimente grave sau cu potenţial de a degenera, efectivele Poliţiei şi Jandarmeriei vor interveni rapid împotriva celor ce ameninţă ordinea şi liniştea publică, indiferent de calitatea acestor persoane“, a concluzionat reprezentantul MAI.

Închide ×