Sport

Mai dispare o echipă de tradiție? Petrolul a rămas fără siglă, palmares și sponsorul principal. Fanatik confirmat

Petrolul Ploiești este într-o situație dificilă. A rămas fără sponsorul principal, siglă și palmares. Este în cel mai dificil moment din ultimii ani.
24.06.2021 | 13:00
Mai dispare o echipa de traditie Petrolul a ramas fara sigla palmares si sponsorul principal Fanatik confirmat
Mai dispare o echipă de tradiție? Petrolul a rămas fără siglă, palmares și sponsorul principal. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În anii trecuți favorită la promovarea în Liga 1, Petrolul Ploiești este lovită de probleme din toate părțile. Puternicul sponsor Veolia s-a retras de la echipă, iar din urmă cu câteva zile echipa a rămas fără nume, siglă și palmares.

FANATIK a anunțat situația dificilă de la Petrolul! Echipa a rămas fără identitate

FANATIK a scris despre această situație în 2020 dezvăluind faptul că mărcile Petrolul vor reveni Primăriei Ploiești, de care aparțin. Mărcile au fost cesionate în anul 2017 de echipa ACS Petrolul 52 pe o perioadă de patru ani, însă cu obiective de performanţă.

ADVERTISEMENT

Cum aceste obiective de performanță nu au fost atinse și contractul de cesiune a ajuns la final, echipa Petrolul din Liga a II-a a fost forțată să revină la denumirea de ACS Petrolul 52, fapt care a atras mai multe modificări.

Sigla echipei de pe tricourile de joc trebuie modificată, iar site-ul oficial al clubului a fost deja schimbat. Însemnele Petrolul și siglele echipei au dispărut. Aceste schimbări au fost făcute și pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Comunicatul echipei: “Clubul nostru a hotărât să nu folosească cele șase mărci în afara perioadei contractelor de licență”

Clubul din Liga 2 a anunțat printr-un comunicat ce a determinat schimbările susținând că a solicitat Primăriei dreptul de a folosi în continuare mărcile “Petrolul” până la finalizarea licitațiilor publice:

”În condițiile în care cele șase contracte de licență exclusivă asupra mărcilor Petrolul Ploiești s-au încheiat pe data de 18 iunie a.c., iar Consiliul Local al Municipiului Ploiești a adoptat o Hotărâre privind organizarea unei licitații publice pentru atribuirea acestora, clubul nostru a înaintat o adresă oficială către Primăria Municipiului Ploiești, solicitând dreptul de folosință pentru aceste mărci, până la finalizare procedurilor de atribuire prin licitație publică.

ADVERTISEMENT

Considerăm, astfel, că s-ar ajunge la o continuitate firească, atâta vreme cât clubul nostru este recunoscut, atât printre suporterii săi, cât și la nivelul întregului fotbal românesc, drept FC Petrolul Ploiești, echipa de patru ori câștigătoare a titlului național și triplă câștigătoare a Cupei României.

Până la sosirea unui răspuns oficial, dar și pentru a respecta cadrul legal, clubul nostru a hotărât să nu folosească cele șase mărci în afara perioadei contractelor de licență.

ADVERTISEMENT

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că vom face toate eforturile pentru rezolvarea acestei situații! Hai Petrolul!”, este comunicatul clubului din Liga 2.

Cât costă mărcile Petrolul? Licitația pornește de la 20.000 de euro pe an

Mărcile clubului Petrolul Ploiești vor fi scoase la licitație, iar prețul de pornire este de  100.913 lei/an (20.000 de euro/an). Cele șase mărci scose la licitație sunt: FC Petrolul Ploiești, FC Petrolul Ploiești 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploiești, Petrolul 52 și Petrolul 95.

Valeriu Răchită a acordat un interviu FANATIK anul trecut în care a lămurit cum stau lucrurile cu mărcile Petrolul și a anunțat încă de atunci vremuri grele la echipa de Liga a II-a, forțată să își schimbe numele:

“Haideţi să lămurim. Marca Petrolul este a primăriei Ploieşti. În 2010, marca Petrolul a intrat în posesia Primăriei Ploieşti cu titlu gratuit, primar fiind domnul Volosevici (n.r. Andrei Volosevici).

Marca Petrolul nu mai pleacă din Ploieşti niciodată. Acum a fost cesionată pe patru ani echipei ACS Petrolul 52 cu nişte obiective clare de performanţă.Adică să promoveze din Liga 3 în Liga 2, în următorii doi ani să promoveze în Liga 1.

Valeriu Răchită a tras un semnal de alarmă: “Dacă nu se reuşeşte promovarea cu această echipă, mărcile se întorc la Primărie”

Anul trecut nu au promovat, anul acesta este obligatoriu, să promoveze, altfel, marca se întoarce la Primărie. Dacă promovează, anul viitor trebuie să termine în primele 10. Sunt clauze puse de către Consiliul Local ca să fie cesionată marca.

Dacă nu se reuşeşte promovarea cu această echipă, mărcile se întorc la Primărie. Echipa asta are nişte acţionari, pe domnul Mihailovici, pe domnul Haralambie, iar dacă se pierde promovarea atunci nu se vor mai putea numi Petrolul.

Din sezonul viitor în Liga a II-a trebuie să îşi schimbe numele. Vor fi din nou ACS Petrolul 52, deşi, legal, ACS Petrolul 52 este una dintre cele cinci mărci deţinute de Primărie, a spus la vremea respectivă Răchită.

Clubul din Liga II se va prezenta la licitație! Își răscumpără marca?

Actualul club din Liga II a anunțat prin vocea președintelui Costel Lazăr că se va prezenta la licitația de închiriere a mărcilor “Petrolul”. Însă, rămâne de văzut dacă echipa va găsi finanțare nu doar pentru a câștiga licitația, dar și pentru a putea continua activitatea.

Mai dispare o echipă de tradiție? Petrolul a rămas fără siglă, palmares și sponsorul principal. Fanatik confirmat
Mai dispare o echipă de tradiție? Petrolul a rămas fără siglă, palmares și sponsorul principal. Fanatik confirmat. Sursa: sportpictures.eu
  • 4 titluri de campioană are Petrolul Ploiești
  • 20.000 de euro/an este prețul de start al licitației pentru utilizarea mărcilor “Petrolul”

 

 

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul