News

MAI, mesaj de încurajare pentru un tânăr rom. Eduard este voluntar SMURD și a salvat viața unui bătrân

26.04.2020 | 09:13
MAI mesaj de incurajare pentru un tanar rom Eduard este voluntar SMURD si a salvat viata unui batran
MAI, mesaj de încurajare pentru un tânăr rom. Eduard este voluntar SMURD și a salvat viața unui bătrân. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Un tânăr a fost dat exemplu de Ministerul Afacerilor Interne după ce a reușit să mențină în viață un bărbat care intrase în stop cardiorespirator. Eduard are numai 20 de ani, este voluntar SMURD și ajută în fiecare lună familiile nevoiașe cărora le duce alimente și haine.

Cine este Eduard, eroul dat exemplu de MAI

Ministerul Afacerilor Interne se mândrește cu oameni cu suflet mare care nu stau pe gânduri atunci când este nevoie să dea o mână de ajutor. Este și cazul unui tânăr în vârstă de 20 de ani din Râmnicu Vâlcea care datorită procedeelor de resuscitare pe care le-a învățat ca voluntar SMURD a salvat viața unui om care se afla în stop cardiorespirator.

ADVERTISEMENT

Eduard lucrează cu normă întreagă la o spălătorie din orașul în care locuiește, dar visează să salveze viețile oamenilor. Tânărul se mândrește cu etnia sa, fiind rom, și vrea ca toată lumea să știe că-și dorește să ajungă paramedic pentru a salva oamenii.

Tânărul de 20 din Râmnicu Vâlcea vrea să ajungă paramedic

Are 20 de ani, îl cheamă Eduard și lucrează la o spălătorie auto, iar aproape lunar, el și prietenii săi, strâng alimente și haine pe care le duc apoi familiilor nevoiașe.

Are 20 de ani… este voluntar SMURD și a avut o singură rugăminte la noi: Vă rog să spuneți că sunt rom, un rom care își dorește enorm să ajungă paramedic ca să poată salva oameni!”, se arată pe pagina de socializare a instituției. 

Postarea a strâns mii de aprecieri și mesaje de încurajare pentru tânărul de 20 de ani care în timpul liber salvează oamenii punându-și propria viață în pericol, mai ales acum în timpul pandemiei de coronavirus. 
Băiatul a fost felicitat atât de MAI, cât și de oamenii care au văzut postarea și inima mare pe care o are. Eduard a fost încurajat să meargă mai departe pentru a-și îndeplini visul.

„Are doar 20 de ani, iar noi suntem convinși că prin dorința lui de a face bine, prin exemplul pe care îl oferă altor tineri… vor fi, într-adevăr, salvate multe vieți! Felicitări, Omule! Felicitări, Salvatorule!”, mai scrie MAI pe pagina de Facebook.