News

Mai multe asistente de la Spitalul Universitar din București filmate în timp ce îi înjură și îi umilesc pe pacienți. Video

16.05.2019 | 14:55
Mai multe asistente de la Spitalul Universitar din Bucuresti filmate in timp ce ii injura si ii umilesc pe pacienti Video

Un nou caz șocant cutremură ministerul Sănătății. După ce deputatul USR a scos la iveală faptul că la Spitalul de Pediatrie din Brașov părinții trebuie să plătească 80 de lei pe zi pentru a putea fi internați alături de copiii lor bolnavi, acum, mai multe asistente de la Spitalul Universitar din București au fost filmate în timp ce îi înjură și îi umilesc pe pacienți. Acestea au țipat minune bune la câteva persoane internate în unitatea medicală din Capitală, dar nu s-au oprit numai la tonul ridicat.

Mai multe asistente de la Spitalul Universitar din București filmate în timp ce îi înjură și îi umilesc pe pacienți

Fără să ştie, infirmierele au fost filmate din colţul opus al camerei şi clipul a devenit deja viral în mediul online. Filmarea a fost postată pe o reţea de socializare, acolo unde a primit o mulțime de comentarii negative la adresa personalului medical. Aproape imediat, reprezentanţii spitalului s-au delimitat de atitudinea celor trei infirmiere. Mai mult de atât, aceştia au anunţat că o comisie de disciplină se va întruni de urgenţă şi se va analiza cele semnalate. De remarcat că sancţiunile vor fi raportate în funcție de gravitatea faptelor.

“Ne delimităm clar de atitudinea celor trei infirmiere. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti promovează o relaţie corectă, umană cu pacienţii, nu tolerează în niciun fel agresiunea fizică sau verbală şi se străduieşte să răspundă prin metode paşnice la toate încercările de provocare din partea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora, a precizat SUUB într-un comunicat.

Cum au fost tratați pacienții de către infirmiere

În înregistrarea video apar mai multe anagajate ale spitalului care nu se sfiesc și chiar bruschează și amenință mai mulți pacienți.Ridică! Hai! Dacă mai scoţi mâna de aici, să dea dracu dacă nu ţi-o tai!”, este prima reacție a unei asistente. Se continuă pe aceeași linie și infirmierele îi ceartă pe toți bolnavii aflați pe paturile mobile. La un moment dat, una dintre ele loveşte fără milă un bărbat.

„Alo! Te-ai p***t pe tine? Nu te-ai p***t? Pune mâna să vezi! Pune mâna! Pune mâna pe blugi! Dar de ce sunt, mă, uzi? M-am p***t eu? Ăsta pleacă? Hai, bucură-te că mai stai 10 minute şi pleci!”, i se transmite apoi pacientului. Pe filmare se mai observă cum asistenta aruncă în pat papucii pe care un pacient tocmai îi dăduse jos. Acesta îi pune înapoi, gest care o enervează la culme pe angajata spitalului. „Eu îţi dau pantoful şi tu îl arunci jos, mă?”. De remarcat că şefii spitalului au ținut să precizeze că este vorba de un caz izolat.

Tags: