News

Mai multe avioane care urmau să aterizeze pe aeroportul din Cluj au fost redirecţionate din cauza ceţii

Mai multe avioane nu au putut ateriza duminică seara pe aeroportul Internaţional "Avram Iancu'' din Cluj. Acestea au fost redirecţionate către Târgu Mureş şi Sibiu. Reprezentanţii aeroportului...
11.01.2016 | 10:56
Mai multe avioane care urmau sa aterizeze pe aeroportul din Cluj au fost redirectionate din cauza cetii

Mai multe avioane nu au putut ateriza duminică seara pe aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj. Acestea au fost redirecţionate către Târgu Mureş şi Sibiu. Reprezentanţii aeroportului spun că de vină a fost ceaţa care le-a creat bătăi de cap piloţilor.

Piloţii unui avion al companiei Wizz Air au fost nevoiţi să-l ţină în aer până să poată ateriza pe Aeroportul din Cluj. Într-un final, avionul care lecase de pe Aeroportul Luton din Londra a fost adus la sol.

O altă aeronavă Wizz Air a avut mari probleme la aterizarea. Cursa de Barcelona a fost surprinsă de imaginile radar cum s-a învârtit, de mai multe ori, deasupra unor localităţi din apropierea Clujului, în speranţa unei aterizări reuşite. Piloţii au luat decizia de a ateriza în final pe Aeroportul Târgu Mureş, scrie ziarulclujean.ro.

Şi avionul de la Bergamo-Italia a avut probleme la aterizarea pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Şi această cursa a Wizz Air a fost trimisă pentru aterizare spre Târgu Mureş.

Cursa companiei germane Lufthansa, plecată de la Munich spre Cluj-Napoca, a fost direcţionată de la Huedin spre Târgu Mureş, după cum se poate vedea pe imaginile radar.

Avionul companiei Wizz Air de la Tel Avivtrebuia să aterizeze la Cluj duminică seara la ora 23.15, dar ora estimată s-a schimbat la 00.55, 01.37, iar ultima oră estimată de aterizare apare ca fiind 21:15, luni seara, adică o abatere de la planificare de aproape 24 de ore.

Potrivit directorului operaţional al Aeroportului Cluj-Napoca, Iuliu Pop ceaţa a fost cea care le-a dat bătăi de cap piloţilor. În ceea ce priveşte cursa de la Tel Aviv, se pare că aeronava are probleme tehnice.

Pilotul de pe avionul Blue Air, care a ratat aterizarea pe noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj Napoca, a cerut turnului de control mărirea intensităţii luminilor de ghidaj, semn că acestea nu funcţionau corespunzător.

Sursă: www.romaniatv.net