Alegeri 2024

Mai multe Birouri Electorale și-au suspendat activitatea pentru câteva ore. Oamenii se plâng că sunt extenuați

Mai multe Birouri Electorale Județene și-au suspendat activitatea până marți dimineață, 11 iunie, pentru că oamenii sunt extenuați și nu mai pot număra voturile.
10.06.2024 | 22:57
Mai multe Birouri Electorale siau suspendat activitatea pentru cateva ore Oamenii se plang ca sunt extenuati
Mai multe Birouri Electorale și-au suspendat activitatea pentru câteva ore. Oamenii se plâng că sunt extenuați
ADVERTISEMENT

Primul care a făcut un anunț în acest sens a fost Biroul Electoral Județean Timiș, care și-a suspendat activitatea până marți la ora 9:00. Un anunț similar a făcut și* Biroul Electoral Judeţean Sibiu, care a decis să suspende preluarea buletinelor de vot până marţi dimineaţă la ora 09:00.

Mai multe Birouri Electorale și-au suspendat activitatea pentru câteva ore

”Astăzi, 10 iunie 2024, începând cu ora 19, se suspendă activitatea Biroului Electoral Judeţean nr. 37 Timiş. În acest context, Biroul Circumscripţie Judeţeană nr. 37 Timiş a hotărât reprogramarea operaţiunilor de verificare şi centralizare a Proceselor – verbale de consemnare a rezultatelor votării la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi la alegerile locale din 9 iunie 2024, pentru 11.06.2024, începând cu ora 9:00”, a transmis judecătorul Ivancu Beatrice-Mihaela, președintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr 37 Timiş.

ADVERTISEMENT

Majoritatea membrilor BEJ Timiș s-au plâns de oboseală, având în vedere că au început munca duminică dimineață la ora 6:00 și au lucrat la centralizarea proceselor verbale fără întrerupere mai bine de 36 de ore. Interesant, Biroul Electoral Central recomandă continuarea procesului electoral, chiar dacă oamenii sunt obosiți sau afară e caniculă.

Cu toate acestea și Biroul Electoral Judeţean Sibiu a decis să suspende preluarea buletinelor de vot până marţi dimineaţă. Cei care decid suspendarea centralizării voturilor trebuie să se asigure că vor preda aceste voturi către structurile MAI pe care le vor păzi până la reluarea procesului electoral, conform legii.

ADVERTISEMENT

Oamenii din Birourile Electorale sunt extenuați și comit greșeli pe fondul oboselii

”În contextul condiţiilor de caniculă, oboseală excesivă şi a volumului mare de activităţi şi persoane, BEJ Sibiu a decis prin hotărâre suspendarea activităţii de preluare a buletinelor pentru alegerile europarlamentare şi locale, astăzi, 10 iunie 2024 începând cu ora 19:00 până mâine 11 iunie ora 9:00 când vor fi reluate conform planului de preluare stabilit”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Sibiu.

Conform sursei citate, din cauza oboselii au început să apară tot mai multe erori evidențiate în procesele-verbale de consemnare a rezultatelor votării, ”la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi la alegerile locale din 9 iunie 2024, oboseala excesivă a personalului în condiţii de caniculă a determinat BEJ Sibiu să ia această decizie”.

ADVERTISEMENT

”Precizăm că au fost preluate buletinele/ materialele pentru alegerile europarlamentare de la 379 de secţii de votare, 2 secţii din cadrul Biroului de Circumscripţie Municipală Mediaş rămânând să predea mâine dimineaţă”, au mai transmis reprezentanții BEJ Sibiu.

La BEJ Sibiu au ajuns patru sesizări cu privire la renumărarea voturilor la secțiile de votare din cadrul Șura Mică (trei secții) și Porumbacu de Jos (o secție). Conform datelor oficiale prezentate de roaep.ro, prezența la vot în toată țara a fost de 50,2%, astfel că 4,4 milioane de oameni au votat în mediul urban. Mai harnici au fost cei din mediul rural, 4,6 milioane care au votat.

ADVERTISEMENT

Singurul județ cu o prezență la vot sub 40% a fost județul Vaslui (37,23%), însă Iași și București au fost, de asemenea, la coada clasamentului. Mult mai implicați au fost cei din Giurgiu (61,83% prezență la vot), urmați de locuitorii din Olt (61,74%) și Teleorman (60,75%).

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”