News

Mai multe biserici, jefuite în Săptămâna Mare. Cât au furat hoţii din lăcaşurile de cult

23.04.2019 | 21:10
Mai multe biserici jefuite in Saptamana Mare Cat au furat hotii din lacasurile de cult

Patru biserici din Dâmbovița au fost jefuite, luni noapte, în Săptămâna Mare. Sumele furate nu sunt mari, însă gestul hoților a stârnit indignarea enoriașilor și a preoților. Mai mult, pagubele produse bisericilor sunt importante.

Mai multe biserici au fost jefuite în Săptămâna Mare

Oamenii legii admit că au un cerc de suspecți, dar, momentan, indivizii sunt de negăsit. Cele patru lăcașuri de cult se află în localitățile Hulubești și Ludești, iar anchetatorii presupun că răufăcătorii au dat atacul înainte de ivirea zorilor. Cei care au alertat auutoritățile au fost martorii, iar la fața locului au sosit rapid echipaje de poliție.

Criminaliștii strâng probe pentru a da de urmă făptașilor, iar singurul indiciu apărut până în acest moment este că, cel mai probabil, indivizii au intrat pe geamul bisericilor. În total, sumele furate din cele patru lăcașuri de cult nu depășesc 170 de lei. Cei mai revoltați de isprava răufăcătorilor sunt enoriașii, cărora nu le vine să creadă că au venit la furat chiar în Săptămâna sfântă.

Mai multe biserici, jefuite în Săptămâna Mare. Cât au furat hoţii din lăcaşurile de cult
Hoții au reușit să fure doar 170 de lei din lăcașurile de cult

Enoriașii, revoltați de cele întâmplate

  • „Ne-am închinat! Doamne, fereşte, a înnebunit lumea! Acu, de Pastele asta, a venit sfârşitul pământului! Am atâţia ani, din 68 sunt aici, dar aşa ceva nu mi s-a întâmplat!
  • La aşa ceva nu ne-am aşteptat! La noi niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. E pentru prima dată. Sunt în faţa bisericii, mă ia cu tremurat! Îmi tremură corpul.
  • Nu e frumos, nu trebuia să facă aşa ceva în Săptămâna Patimilor. Foarte urât din partea lor.
    Ce aţi aflat, ce au furat?
    20 de lei, ce să fure?! Mare scofală
  • E cel mai urât lucru din viaţa unui om, să furi din sfânta biserică! Aici e munca oamenilor, oamenii contribuie cu bani, să avem şi noi o biserică cinstită”, sunt comentariile oamenilor indignați de cele întâmplate, potrivit stirileprotv.ro.
Tags: