News

Mai multe locuri în trenurile CFR pentru cei care pleacă spre litoral. Sfaturi pentru a ajunge cu bine la destinație

CFR Călători suplimentează numărul de vagoane ale trenurilor care pleacă luni către mare.
15.08.2021 | 17:59
Mai multe locuri in trenurile CFR pentru cei care pleaca spre litoral Sfaturi pentru a ajunge cu bine la destinatie
Mai multe locuri în trenurile CFR pentru cei care pleacă spre litoral. Sfaturi pentru a ajunge cu bine la destinație Foto: Facebook CFR Călători
ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al companiei, afluxul de călători care se înregistrează în continuare către litoralul Mării Negre este cel care a determinat  CFR Călători să ia măsura ca trenurile cu plecare în dimineața zilei de 16 august 2021, să fie suplimentate cu vagoane pentru a răspunde cerințelor de trafic.

Mai multe locuri în trenurile CFR pentru cei care pleacă spre litoral. Sfaturi pentru a ajunge cu bine la destinație

Trenurile RE 8005, IR 1922, IR 1983, IR 1994 din București Nord spre litoral vor fi compuse la capacitatea maximă admisă din punct de vedere tehnic, ceea ce înseamnă 1.100-1.400 locuri la fiecare tren, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sunt suplimentate și celelalte trenuri din marile orașe care circulă spre litoral. De exemplu, dinspre Moldova la trenurile care asigură legătura directă sunt disponibile aproximativ 2.500 locuri.

Trenurile care circulă duminică spre/dinspre  litoral, pentru preluarea călătorilor, sunt deja suplimentate cu vagoane la capacitatea maxim tehnic disponibilă.

ADVERTISEMENT

Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor la trenuri, CFR Călători recomandă pasagerilor să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație și să îşi cumpere legitimaţiile de călătorie utilizând toate canalele de distribuție:

  • online de pe  cfrcalatori.ro;
  • din aplicaţia mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”;
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gările CFRși distribuitori autorizați (agenții de turism).
ADVERTISEMENT

Compania avertizează asupra eventualelor probleme cu instalațiile de climatizare

CFR Călători face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare, se mai arată în comunicatul companiei.

Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs.

ADVERTISEMENT

Pot apărea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali.

Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul posibilității apariției avertizărilor meteo locale emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată.

Aceasta este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.

Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. În caz de nevoie, în unele trenuri și în gări personalul feroviar este pregătit să ofere apă călătorilor.

CFR Călători vine și cu o serie de recomandări pentru cei care călătoresc în condiții de caniculă

Pentru toți pasagerii și în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, recomandăm:

  • să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
  • să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.
ADVERTISEMENT