News

Mai multe maimuţe au atacat pe stradă un laborant şi i-au furat mai multe eprubete cu sângele unor pacienţi infectaţi cu COVID-19

29.05.2020 | 17:46
Mai multe maimute au atacat pe strada un laborant si iau furat mai multe eprubete cu sangele unor pacienti infectati cu COVID19
ADVERTISEMENT

Un grup de maimuţe a atacat un laborant şi una dintre ele a luat un set de mostre de sânge testat pentru COVID-19, transmite Sky News. Incidentul bizar a avut loc lângă un colegiu medical din New Delhi, India. 

Mai multe maimuţe au atacat pe stradă un laborant şi i-au furat mai multe eprubete cu sângele unor pacienţi infectaţi cu COVID-19

Mass-media locală scrie că maimuţele au smuls monstrele de la trei pacienţi au fugit. Una dintre ele a fost găsită într-un copac, mestecând unul dintre aceste kituri, iar asta înseamnă că pacienţii vor fi testaţi din nou.

ADVERTISEMENT

Specia de maimuţe care a dat “atacul” este macacul cu faţă roşie, o specie considerată foarte inteligentă, care profită de perioada de carantină pentru a combate răspândirea coronavirusului.

Deşi maimuţele creează din ce în ce mai multe probleme în zonele urbane ale ţării în ultimii ani, specialiştii consideră că măsurile de izolare din ultimele două luni au încurajat maimuţele să pătrundă şi mai curajos în oraşe.

ADVERTISEMENT

Oamenilor li s-a recomandat să nu hrănească primatele ca să nu rişte o mutaţie a virusului la animale!

Martorii susţin că au văzut maimuţele adunându-se şi în părţile mai aglomerate ale oraşului New Delhi. Animalele s-au adaptat la un trai în contact apropiat de oameni şi se crede că unele grupuri au avut de suferit în absenţa mâncării primite de la oameni pe care au ajuns să se bazeze.

Oamenilor li s-a recomandat să nu hrănească maimuţele în pandemie, experţii exprimându-şi îngrijorarea că în acest fel există un risc prin care virusul să sufere mutaţii şi să atace şi primatele, care ar urma să le răspândească.

ADVERTISEMENT

Un celebru biolog a avertizat că, dacă acest lucru s-ar întâmpla, virusul mutant ar putea avea un impact devastator asupra speciilor de primate şi a altor animale sălbatice de care s-ar ataşa.

“Ideea este să înţelegem puţin modul în care funcţionează virusul şi este cel mai bine să ne limităm interacţiunile cu animalele sălbatice până când nu vor fi făcute mai multe cercetări asupra efectelor sale asupra primatelor non-umane şi a altor specii de animale”, a spus doctorul Tamil Nadu.

ADVERTISEMENT

Au apărut anterior informaţii despre primatele care provoacă haos în New Delhi. Ele smulg mâncarea şi telefoanele mobile ale trecătorilor, însă au trecut şi la invazia caselor şi au terorizat oamenii din capitala indiană şi împrejurimi.

ADVERTISEMENT